school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

  • Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybė

    Utenos rajono savivaldybės plotas – 1229 km². (užima 1,9 proc. Lietuvos teritorijos). Savivaldybės teritorijoje tyvuliuoja 186 įvairaus dydžio ežerai. Viešos želdynų teritorijos Utenos mieste - 225 ha. Utenos rajone yra 8 miesteliai – Daugailiai, Kuktiškės, Leliūnai, Saldutiškis, Sudeikiai, Tauragnai, Užpaliai ir Vyžuonos, 592 kaimai. Utenos rajone - 10 seniūnijų ir 44 seniūnaitijos. 

     

Utenos rajono savivaldybė prisijungė prie Europos Komisijos projekto „Kuriame Europą su vietos savivalda“

202 03 28 kuriameProjektu „Kuriame Europą su vietos savivalda“ kuriamas Europos Sąjungos šalių vietos lygmeniu išrinktų politikų tinklas, kurio tikslas – komunikuoti apie Europos Sąjungos veiklą, įtraukti visuomenę į diskusijas apie ES ir kt. Projekte dalyvauja ir Utenos rajono savivaldybės gyventojams informacijos sklaidą užtikrins Utenos rajono savivaldybės tarybos narė Eglė Zarankaitė ir mero patarėja Gerda Rušienė. Planuose – diskusijos su gyventojais, bendradarbiavimas su vietos žiniasklaida, informacinė sklaida pasitelkiant socialinius tinklus.
„Gavome kvietimą iš Europos komisijos prisijungti prie tarptautinio projekto ir nedvejodami iniciavome pokalbius su Utenos rajono savivaldybės tarybos nariais dėl įsitraukimo. Buvo nutarta, kad šio projekto koordinatore taps tarybos narė Eglė Zarankaitė, o kadangi esu atsakinga už tarptautinių ryšių koordinavimą, aš buvau paskirta palaikymo atstove. Džiaugiuosi, kad būdami šio projekto nariais turime galimybę tiesiogiai aptarti įvairius klausimus su kitomis Europos Sąjungos miestų savivaldybėmis, gauti naujausią informaciją apie Europos Sąjungą, dalintis šia informacija Utenos krašte bei prisidėti prie europietiško vietos savivaldos tinklo kūrimo“, – dalinasi mero patarėja Gerda Rušienė.


Projektas yra finansuojamas iš Europos Parlamento lėšų, o vykdymas organizuojamas per Europos komisijos atstovybę Lietuvoje.
„Mes, nariai, esame prisijungę prie specialios programos, pavadinimu „Futurium“ – tokiu būdu visi projekto nariai gauna prieigą prie naudingos informacijos, stebime skelbiamas naujienas, informaciją apie renginius, galime bendradarbiauti ir diskutuoti su kitais programos dalyviais. Gauta informacija, gerąja patirtimi iš kelionių, kuriose dalyvausiu, ateityje pasidalinsiu su Utenos rajono savivaldybės gyventojais, “ – projekto naudą Utenos rajono savivaldybės gyventojams pristatė E. Zarankaitė.
Siekiant pateikiamą informaciją suskirstyti į naudingus ir aiškius segmentus, projekto dalyviai turi galimybę pasirinkti jų regionuose aktualiausias sritis. „Registruojantis pasirinkome mus dominančias temas, esu nusprendusi plačiau domėtis skaitmeniniu pasauliu – man yra aktuali iniciatyva „Wi-Fi for European Union“(„Wi-Fi Europos Sąjungai“).Taip pat gvildensiu temas, susijusias su dirbtiniu intelektu, skaitmeninėmis technologijomis, ES taisyklėmis. Mano nuomone, dar viena svarbi tema yra švietimas ir mokymas – šioje skiltyje plačiau nagrinėjamos su „Erasmus+“ veikla susijusios temos, bendradarbiavimas tarp aukštųjų mokyklų visoje ES. Ši tema yra itin naudinga tiek man, tiek ateityje mano pasidalintos informacijos gavėjams, nes yra pateikiami pažintiniai žaidimai, galvosūkiai, viktorinos, kurių pagalba bus galima plačiau susipažinti su ES teikiamomis naudomis švietimo srityje. Dar viena aktuali tema – užimtumas ir socialiniai reikalai. Bus diskutuojama apie ES socialines teises ir socialinių paslaugų įgyvendinimą ES šalyse. Turiu visas galimybes klausti visų dominančių klausimų jau paminėtoje „Futurium“ sistemoje. Visas svarbias naujienas kartu su manimi sužinos ir Utenos rajono savivaldybės gyventojai,“ – apie gaunamą aktualią informaciją pasakojo Utenos rajono savivaldybės tarybos narė.
Šio projekto išskirtinumas – jo pagalba yra sujungiamos savivaldybės. „Bus labai įdomu diskutuoti apie mus vienijančias problemas ir tikslus su savivaldų nariais iš visos ES. Dalinsimės turima patirtimi ne tik su regionų savivaldomis, bet ir su didmiesčių – visą įgytą patirtį galėsiu pritaikyti Utenos rajono savivaldybėje. Neužilgo vyks Europos Parlamento rinkimai, vienas iš tikslų yra kuo plačiau pasidalinti informacija apie rinkimus, kalbėti apie balsavimo svarbą.“ – naujoves įvardijo Utenos rajono savivaldybės tarybos narė.
„Ateityje, norėčiau plačiau pristatyti ir padiskutuoti su Lietuvos bei užsienio šalių vietos politikais apie dalyvaujamojo biudžeto projekto įgyvendinimu, taip pat ir studentų rėmimo programa – regionuose aktuali problema yra kvalifikuotų darbuotojų trūkumas, todėl akivaizdu, kad ši mūsų vykdoma programa yra puiki paskata studentams grįžti į gimtuosius miestus, “ – mintimis apie gerąją patirtį Utenos rajono savivaldybėje dalinosi E. Zarankaitė.
„2024 m. birželio 6–9 dienomis vyks Europos Parlamento rinkimai, todėl dabar ypatingai svarbu inicijuoti diskusijas ir informacinius susitikimus su gyventojais dėl ES, Europos parlamento veiksmų, taisyklų, balsavimo svarbos ir kt. Kartu su Egle planuojame susitikimus su Utenos krašto gyventojais, kurių metu plačiau pristatysime projektą „Kuriame Europą su vietos savivalda“, diskutuosime apie Europos Parlamento rinkimus, atsakysime rūpimus klausimus“, – pasakojo mero patarėja Gerda Rušienė.

Daugiau informacijos apie Europos Komisijos projekto „Kuriame Europą su vietos savivalda“ https://building-europe-with-local-councillors.europa.eu/index_lt
Daugiau informacijos apie Europos parlamento rinkimus>
Daugiau informacijos apie Europos Komisijos projekto „Kuriame Europą su vietos savivalda“>

Aplinkos apsaugateritoriju planavimasstatiniaiciviline sauga mobilizacija  kvietimai paraiskoms socialine aps 

sveikatossvietimasjaunimovaiko gerove tarpinssveikatoskontroles ekonomika investicijos

DAUGIAU VEIKLOS SRIČIŲ

viesoji tvarkapirkimaikalbaTurto valdymasteisine pagalbatarptautiniai kulturapaveldasGarbes pilieciaizeldynaiKaimo pletra NVOtrisale tarybaUtenos rajono seniūnijoskontaktaipaieska

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041