school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Vasarą jaunimui – geresnės galimybės įsidarbinti

2020 08 28 agrentaUtenos verslo informacijos centras antrus metus įgyvendina jaunimo integracijos į darbo rinką skatinimo programą, kurią finansuoja Utenos rajono savivaldybė. Programos tikslas – padėti 14–17 metų amžiaus jaunuoliams įsidarbinti Utenos rajono įmonėse. Už vieną vasarai priimtą nepilnametį jaunuolį verslininkui mokama iki 600 Eur siekianti kompensacija. Šią vasarą pagal programą dirba 67 jaunuoliai - daugumai jų tai buvo pirmasis darbas gyvenime.

Jau pristatėme Auktumą, Justą, Saulę ir Miglę. Dabar susipažinsim su Orinta, Adolfo Šapokos gimnazijos vienuoliktoke.
Apsisprendimui – penkios minutės
Nuo liepos 7-osios UAB „Agrenta“ dirbti pradėjusi Orinta Šimonelytė buvo jau beveik pamiršusi savo vasaros svajonę susirasti darbą, kai vieną dieną sulaukė šios įmonės bendrasavnininkio Aisčio Trinkūno skambučio su netikėtu darbo pasiūlymu, į kurį atsakyti mergina turėjo penketą minučių.
„Neslėpsiu – tai buvo labai labai netikėtas pokalbis, po kurio puoliau aiškintis, ką veikia „Agrenta“, kur ji yra, nes apie tokią įmonėje nebuvau girdėjusi. Spėjau dar paskambinti mamai, pasitarti. Daugiausiai rūpesčių kėlė tai, jog įmonė veikia už miesto ir neturėjau kaip rytais atvykti į darbą, tačiau mama padrąsino, pažadėjo mane vežioti, tad problemų neliko! Tą pačią dieną su įmonės vadovu pasirašėme trišalę sutartį, gavau visas reikiamas medicinines pažymas – beliko tik laukti iššūkių pirmajame darbe“, - atviravo būsima Adolfo Šapokos gimnazijos vienuoliktokė.
Paklausta, kuo jos gyvenimo aprašymas galėjo sudominti būsimą darbdavį, Orinta išliko kukli. Vis dėlto ji aktyvi Utenos visuomeniniame gyvenime: priklauso gimnazijos mokinių tarybai, Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-ajai rinktinei. Pasak jos, visos patirtys, įgytos dirbant visuomeninėse organizacijose, jai padeda ir darbe.
„Šią vasarą nusprendėme papildyti savo komandą jaunais žmonėmis. Utenos verslo informacijos centro administruojamoje svetainėje darbas.utena.lt atsirinkome keletą jaunuolių, skambinome jiems, teiravomės, ar nenorėtų vasarą padirbėti. Orinta buvo viena iš tų, kuriai kilo mažiausiai klausimų, ji labai greitai priėmė teigiamą sprendimą. Džiaugiamės, kad mūsų įmonėje ši šauni mergina dirba jau antrą mėnesį“, - apie darbuotojų paieškos ypatumus papasakojo UAB „Agrenta“ bendrasavininkis Aistis Trinkūnas.
Išbandė administracinį darbą
Paprašyta papasakoti apie pirmą savo dieną darbe, Orinta šmaikštavo, jog prieš atvykdama tikėjosi, kad teks dirbti prie vilkikų, liaudiškai vadinamų „fūrų“.
„Labai nustebau, kai vadovas parodė mano darbo vietą. „Aš čia dirbsiu?“ – paklausiau savęs įėjusi į UAB „Agrenta“ ofisą. Kolegos priėmė šiltai, papasakojo ir pristatė mano būsimus darbus. Man patinka, kad dažnai tenka „pasimatuoti“ skirtingas pareigas: vieną dieną tampu „archyvų vadybininke“, kitą – buhalterės padėjėja“, - su darbo specifika supažindino jauniausiai įmonės darbuotoja.
Pasak šapokietės, viena įdomesnių patirčių jai teko tuomet, kai skambino vairuotojams dėl jų asmeninių išlaidų.
„Visuomet maniau, kad vairuotojai yra labai pikti dėdės: būna, į ofisą ateina „dičkis“, galva skusta, ant rankos – tatuiruotė. Tačiau išvaizda ne visąlaik viską pasako apie žmogų – vairuotojai labai draugiški, bendraujantys ir šilti žmonės“, - pasikeitusią nuomonę apie vairuotojus išsakė pašnekovė.
Pokalbio pabaigoje mergina patikino, kad įgyta patirtis pirmajame darbe jai bus labai naudinga, o uždirbti pinigėliai prisidės prie investicijų į vairavimo pamokas. Visiems jauniems žmonėms, kurie bandys ieškotis darbo kitą vasarą, ji turi patarimą – nelaukti ir griebti pasitaikiusią galimybę.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041