school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Pratybos „Gyventojų evakavimas dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos“

Gegužės 30 d. Zarasų rajono savivaldybėje įvyko civilinės saugos stalo pratybos „Gyventojų evakavimas dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos“. Pratybose dalyvavo Panevėžio ir Utenos apskričių dvylikos savivaldybių vadovai ir specialistai, atsakingi už civilinę saugą. Utenos rajono savivaldybei pratybose atstovavo Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Strazdienė ir vyr. specialistė Zita Jasiunavičienė.
Pratybas pradėjo Zarasų rajono savivaldybės merė Nijolė Guobienė, pasveikinusi gausiai susirinkusius pratybų dalyvius.


Pratybų metu buvo vertintas savivaldybių administracijų pasirengimas organizuoti savivaldybės ekstremaliųjų situacijų operacijų centro darbą įrengtose saugiose patalpose (įrengtos darbo vietos centro nariams, užtikrintas internetinis, telefoninis bei radijo ryšys ir kt.), perspėti ir informuoti gyventojus, savivaldybės teritorijoje esančias valstybės ir savivaldybės institucijas ir įstaigas, kitas įstaigas ir ūkio subjektus, organizuoti evakuotų gyventojų priėmimą, aprūpinimą būtiniausiomis priemonėmis, maitinimo bei kitos būtinos pagalbos teikimą avarijos Astravo AE atveju ar susidarius kitai ekstremaliajai situacijai.
Pasibaigus pratyboms jų dalyviai dalyvavo kultūrinėje programoje, kuri suteikė galimybę pabendrauti neformalioje aplinkoje.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041