school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Būsto šildymo, karšto ir geriamo vandens išlaidų kompensacija

2021 12 27 SADM skrajute kompensacija uz busto sildymaNepasiturintys gyventojai gali kreiptis į Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrių dėl būsto šildymo, karšto ir geriamo vandens išlaidų kompensacijos.
Atkreipiame dėmesį, kad norint gauti kompensaciją, dėl jos atskirai prašymus turi pateikti visi viename būste gyvenamąją vietą deklaravę arba būstą nuomojantys vieni gyvenantys asmenys arba šeimos. Šildymo kompensacija skiriama atsižvelgus į būste gyvenančių asmenų bendras pajamas, būsto plotą bet turimas turtas laikinai nevertinamas (dėl ekstremalios situacijos).
Preliminarų priklausančios kompensacijos dydį galite sužinoti pasinaudoję šia skaičiuokle vadovaujantis Lietuvos Respublikos piniginės socialinės paramos nepasiturintiems gyventojams įstatymu.
SVARBU! Grąžinamos dviejų praėjusių mėnesių būsto šildymo, karšto ir geriamo vandens išlaidų kompensacijos (pvz. kreipiantis vasario mėnesį kompensacijas galima gauti nuo gruodžio ar sausio mėnesio).
Prašymą galite teikti Jums patogiu būdu:
Jei dėl kompensacijų kreipiamasi pirmą kartą arba po ilgos pertraukos (kompensacijos nebegaunamos nuo 2021-01-01):
• SPIS sistemoje. Vaizdo instrukcijos, kaip užpildyti ir pateikti prašymus:
https://www.youtube.com/watch?v=fJ9hN7ORjV8

• Pagal išankstinę registraciją atvykus į Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrių:
Registracija telefonais: 8 (389) 61629 ir 8 (389) 50460;
• Užpildžius patvirtintą SP-4 prašymo-paraiškos formą (https://socmin.lrv.lt/lt/veiklos-sritys/seima-ir-vaikai/prasymu-formos-socialinei-paramai-gauti) ir pasirašius ją įmesti į pašto dėžutę, esančią prie centrinių Utenos rajono savivaldybės administracijos pastato durų (Utenio a. 4. Utena).

Jei kompensacijos gaunamos nuolat:
• elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. – siunčiant laisvos formos pasirašytą prašymą ir reikiamus dokumentus dėl kompensacijų pratęsimo;
• elektroniniu būdu per SPIS sistemą – www.spis.lt;
• laisvos formos prašymą galima įmesti į pašto dėžutę, esančią prie centrinių Utenos rajono savivaldybės durų.
*Šiuo metu, padidėjus besikreipiančiųjų srautui, galimi laikini skambinimo telefonais 8 (389) 61629 ir 8 (389) 50460 sunkumai.
Kviečiame prašymus teikti greitu ir saugiu el. būdu per www.spis.lt.
Dėkojame už supratingumą ir atsiprašome už nepatogumus.

Kompensacija už būsto šildymą 2022 metais: ką svarbu žinoti?

Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrius

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041