school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Stovyklautojai mokėsi prie vandens telkinių elgtis saugiai ir atsakingai

2021 07 13 stovyklaLiepos 13 d. Gintaras Kriugiškio kaimo turizmo sodyboje „Vilnakiškis“, esančioje Antakalnio kaime (Saldutiškio seniūnija), Utenos karate shotokan klubo „Impulsas“ organizuotoje vasaros vaikų savigynos sporto stovykloje vyko prevencinis renginys „10 saugaus elgesio prie vandens ir vandenyje taisyklių“. Jo rengėjai – Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba.


Renginio metu Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Strazdienė stovyklautojams kalbėjo apie saugų elgesį vasaros metu, priminė saugaus elgesio prie vandens telkinių taisykles bei atsakomybę dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 2 pamainos ugniagesiai gelbėtojai Darius Šileikis, Egidijus Bivainis ir Arijus Pašakarnys papasakojo apie žmogaus gelbėjimo iš vandens būdus, praktiškai vandenyje pademonstravo, kaip yra gelbėjamas skęstantis žmogus, pademonstravo tarnybinę transporto priemonę ir joje esančią įrangą, naudojamą tarnybos metu.
Aktyviausiai atsakinėję į klausimus apie elgesį prie vandens telkinių ir vandenyje vaikai buvo apdovanoti Utenos rajono savivaldybės administracijos prizais. Po renginio vaikai smagiai išbandė dirbtinį lietų.
Ačiū sodybos šeimininkui Gintarui už sukurtą` puikią atmosferą, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos 2 pamainos pareigūnams stovyklos vadovui Kastyčiui Stankevičiui už bendradarbiavimą ir puikiai bei naudingai praleistą laiką, o Viešosios tvarkos skyriaus vedėjo pavaduotojui Mindaugui Brazauskui – už nuotraukas.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041