school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Vienkiemių gyventojų saugumui stiprinti – prevencinė priemonė

2021 09 03 policijaUtenos policijos bendruomenės pareigūnės Daiva Maselskienė, Miglė Šilgalė kartu su Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojais bei seniūnijų seniūnais pradeda įgyvendinti prevencinę priemonę „Savo kieme aš saugus“. Tai – Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Utenos rajono savivaldybės prevencinis projektas „Saugi Utena – 2021“. 
Priemonės tikslas – informuoti vienkiemių gyventojus apie asmens ir turto apsaugą, stiprinti vienkiemių gyventojų saugumą, pasirūpinti kokybišku jų gyvenamosios vietos prieigų apšvietimu, kad teritorija taptų gerai matoma ir nepalanki asmenims daryti teisės pažeidimus ar nusikalstamas veikas.

Vykdant projektą Utenos rajono savivaldybės lėšomis buvo įgyti LED šviestuvai su judesio davikliais ir saulės baterijomis, prevenciniai lipdukai „Mus ir mūsų turtą saugo policija“, kurie šįmet bus įteikti Utenos rajono Kuktiškių, Saldutiškio, Utenos seniūnijų vienkiemių atokiose vietovėse gyvenantiems, vienišiems gyventojams, turintiems saugos įrenginius – pagalbos mygtukus. 2020 metais tokio pobūdžio priemonė buvo vykdoma Leliūnų, Užpalių, Daugailių, Vyžuonų, Tauragnų, Sudeikių seniūnijose.
Rugpjūčio 31 d. Utenos policijos bendruomenės pareigūnai kartu su Utenos rajono savivaldybės administracijos atstovais jau aplankė dalį vienkiemių gyventojų ir ant gyvenamųjų pastatų iškabino minėtus šviestuvus bei užklijavo prevencinius lipdukus. Senjorams buvo paaiškinta, kaip apsaugoti save ir savo turtą, siekiant išvengti vagysčių bei sukčiavimo atvejų, įteikta dalomoji prevencinio pobūdžio medžiaga.
Senjorai nuoširdžiai dėkojo policijai ir savivaldybės atstovams už parodytą dėmesį ir rūpinimąsi jų turto bei gyvenamosios vietos saugumu. Vienkiemių gyventojai jaučiasi saugesni, kadangi ant pastatų įrengti LED šviestuvai gerai apšviečia jų kiemus, aplinka geriau matoma ir saugesnė.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041