school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Parengti leidimai įsigyti gazolių, skirtų naudoti žemės ūkyje

2020 07 16 degalaiŽemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centras jau apskaičiavo lengvatinių gazolių kiekius 2020–2021 ūkiniams metams ir perdavė duomenis Valstybinei mokesčių inspekcijai.


Žemės ūkio veikla užsiimantiems fiziniams ar juridiniams asmenims leistinas įsigyti gazolių kiekis apskaičiuojamas pagal einamaisiais metais deklaruotą žemės ūkio naudmenų ar grybų plotą, pagal praėjusiais metais Ūkinių gyvūnų registre registruotą vidutinį gyvulių, paukščių, bičių šeimų skaičių bei plotą, kuriame auginami sliekai ar sraigės.
Asmenys leidimus įsigyti gazolių, skirtų naudoti žemės ūkyje, gali atsispausdinti savarankiškai prisijungę prie Valstybinės mokesčių inspekcijos autorizuotų elektroninių paslaugų srities Mano VMI adresu https://www.vmi.lt. Jeigu žemės ūkio veiklos subjektas neturi galimybės atsispausdinti leidimo savarankiškai, dėl leidimo atspausdinimo gali kreiptis į bet kurią apskrities Valstybinę mokesčių inspekciją.
Taip pat informuojame, kad šiuo metu yra derinamas lengvatinių gazolių įsigijimo taisyklių nutarimo pakeitimas, kurį numatoma taikyti nuo š. m. liepos 1 d. Projekte numatyta padidinti leidžiamų įsigyti gazolių kiekį už auginamus verslinius sodus, uogynus, daržoves, bulves, cukrinius runkelius, linus, kanapes, pūdymą, už laikomus galvijus, kiaules, veisiamus sraiges ir sliekus taip pat už pievas, skirtas žolinių pašarų produkcijos gamybai. Asmenims, deklaruojantiems tik ganyklas ir (ar) pievas, numatoma neskirti lengvatinių gazolių.
Jei nutarimo projektas bus patvirtintas, apskaičiuoti gazolių kiekiai 2020–2021 ūkiniams metams liepos pabaigoje ar rugpjūčio pradžioje bus perskaičiuoti vadovaujantis pakeistu taisyklių 1 priedu.
Su taisyklių pakeitimu galima susipažinti čia:
https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAP/75c27f90b1fb11ea9a12d0dada3ca61b

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041