school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Svarbi informacija bičių laikytojams

bitesInformuojame, kad Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2024 m. birželio 5 d. įsakymu Nr. 3D-445 „Dėl Žemės ūkio ministro 2008 m. birželio 26 d. įsakymo Nr. 3D-357 „Dėl paramos teikimo bičių laikytojams už papildomą bičių maitinimą taisyklių patvirtinimo“ pakeitimo“ buvo pakeistas paramos už papildomą bičių maitinimą paraiškų pateikimo terminas – bičių laikytojų paraiškos bus priimamos nuo rugsėjo 1 d. – iki rugsėjo 30 d. (ankstesniais metais paraiškas buvo galima teikti nuo rugpjūčio 1 d. iki rugsėjo 15 d.).
Paraiškas teikti ir paramą gauti galės bičių laikytojai, kurių laikomos bičių šeimos registruotos Ūkinių gyvūnų registre ir kurie yra įsiregistravę Lietuvos Respublikos žemės ūkio ir kaimo verslo registre kaip valdos valdytojai arba valdos partneriai. Duomenis apie turimą bičių šeimų skaičių privalu atnaujinti kasmet nuo rugsėjo 1 d., prieš teikiant paramos paraišką.

Nuo šiol bičių laikytojai paraiškas turės teikti toje savivaldybės administracijoje, kurioje registruota pareiškėjo žemės ūkio valda (ne pagal gyvenamosios vietos savivaldybę, kaip buvo anksčiau).
Teikiant paraišką, atvykus į savivaldybės administraciją, privaloma pateikti šiuos dokumentus:
• asmens tapatybės patvirtinimo dokumentą;
• išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentų sąrašą;
• išlaidų apmokėjimo įrodymo dokumentus;
• ekologiško cukraus kokybės įrodymo dokumentus (jei ūkis ekologinis).
Bičių laikytojams išlaidos už papildomą bičių maitinimą atlyginamos iš dalies – ne daugiau kaip 5,79 Eur už vieną bičių šeimą arba ne daugiau kaip 11,58 Eur už ekologinės gamybos ūkio sertifikuotą bičių šeimą.
Tinkamos finansuoti išlaidos turi būti patirtos einamaisiais metais iki paramos paraiškos pateikimo dienos (įskaitytinai).
Parama neskiriama daugiau kaip 150 bičių šeimų deklaravusiems laikytojams.

 Daugiau informacijos suteiks: Kaimo ir bendruomenių reikalų vyr. specialistė Indrė Dikinienė, Tel. +370 640 62943, El. p. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041