school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Pasaulinę gyvūnų globos dieną dėmesys ir dovanos – Utenos gyvūnų globos namų augintiniams

2020 10 07 gyvunaiSpalio 4-ąją paminėjome Pasaulinę gyvūnų globos dieną. Paminėjome kaip kuris mokėjome: skaniau ir gausiau pašėrėme savo numylėtinius, aplankėme Utenos gyvūnų globos namus, pavedžiojome tenykščius augintinius, padovanojome namams būtinų dalykų ar paaukojome pinigėlių. Visi poelgiai yra labai gražūs. Negražūs tik tie, kurie mūsų keturkojams draugams atneša skausmą ir liūdesį. 

 

Utenos rajono savivaldybės vadovai ir darbuotojai taip pat nepamiršo Pasaulinės gyvūnų globos dienos. Tiksliau, ne pačios dienos, o Utenos gyvūnų globos namų bei juose gyvenančių globotinių. Minėtos dienos proga Utenos gyvūnų globos namuose kartu su Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyriaus darbuotojais tradiciškai apsilankė Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas ir administracijos direktorius Audrius Remeikis.
Aplinkos apsaugos ir civilinės saugos skyrius, ruošdamasis paminėti Pasaulinę gyvūnų globos dieną, kreipėsi į Utenos rajono gyventojus, kviesdamas prisidėti prie beglobių gyvūnų gerovės ir maistu, pinigais ar kitomis dovanomis paremti Utenos gyvūnų globos namus. Neabejingi buvo Utenos rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, paaukoję maisto, pinigų. UAB „Edalis“ padovanojo maisto šuniukams ir kačiukams. Iš viso maisto šuniukams buvo nupirkta 49 kg, kačiukams – 28 kg.
Nuvykę į gyvūnų globos namus savivaldybės vadovai ir darbuotojai visas gėrybes įteikė namų vadovei Jolantai Guobaitei. Utenos rajono savivaldybės meras paaukojo ir asmeninių lėšų. Jolanta Guobaitė nuoširdžiai padėkojo už rūpinimąsi ir pagalbą, dovanas ir dėmesį likimo nuskriaustiems globotiniams.
Po dovanų įteikimo visas dėmesys buvo skirtas keturkojams. Paglostyti katinukai, pakalbinti šunys, susipažinta su naujais namų gyventojais - septyniais mažyliais šuniukais, rastais pamiškėje. Žinoma, dėmesio kiekvienam augintiniui reikia daug daugiau. Todėl visus geros valios uteniškius kviečiame apsilankyti Gyvūnų globos namuose ir padovanoti ten gyvenantiems bendravimo džiaugsmą. Dėkingi bus visi: ir darbuotojai, ir augintiniai, ypač laukiantys savo žmogaus ir norintys turėti savus namus.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041