school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

PERKELIAMI KONTEINERIAI

Utenos rajono savivaldybės administracija, siekdama sudaryti sąlygas rūšiuoti atliekas jų susidarymo vietoje, parenka atliekų surinkimo konteinerinių aikštelių vietas. Aikštelių vietų parinkimą sąlygoja teisės aktų reikalavimai - gyventojų tankis, poreikis, konteinerinių aikštelių aptarnavimo galimybės. Šios sąlygos derinamos tiek su seniūnijomis, tiek su UAB ,,Utenos komunalininkas“.

Kai kuriose antrinių žaliavų konteinerinėse aikštelėse pastebima, kad su rūšiuojamomis atliekomis, šalinamos ir mišrios komunalinės ar kitokios atliekos, kurias griežtai draudžiama maišyti su antrinėmis žaliavomis. Viena iš tokių aikštelių - prie įvažiavimo/išvažiavimo į sodininkų bendriją ,,Puntukas“ (šalia sklypo Serbentų g. 1, Narkūnų k., Leliūnų sen.).


Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus įsakymu sudarytos komisijos nariai kartu su sodininkų bendrijos „Punktukas“ pirmininku, apžiūrėję aikštelėje esamą situaciją ir įvertinę siūlomos vietos technines aptarnavimo galimybes, nutarė antrinių žaliavų surinkimo konteinerius iš esamos vietos perkelti į sodininkų bendrijos teritorijoje bendrijos pasiūlytą vietą. Kas geriau galėtų pasirūpinti aikštelės švara ir tvarka, jei ne patys teritorijos šeimininkai? Džiugu, kad bendrija pasiruošusi ieškoti tinkamiausių ir patogiausių būtų tinkamai tvarkyti atliekas. Tik bendradarbiaudami galime gyventi švariau ir patogiau.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041