school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Dėl atliekų rūšiavimo

Utenos rajono savivaldybės administracija, tobulindama atliekų tvarkymo sistemą, plečia atliekų rūšiavimui skirtų konteinerių tinklą, o tai suteikia galimybę gyventojams patogiau rūšiuoti atliekas, tarp jų pakuotes (popierines ir kartono, plastikines ir metalo ir kt.) ir kitas antrines žaliavas.
Labai svarbu tinkamai rūšiuoti atliekas, t. y. šalinti atliekas į joms skirtus atliekų konteinerius (ant atliekų konteinerių yra užrašai su išvardintomis šalinamomis atliekomis), o šalinant pakuotės atliekas (popierines, kartonines ir plastikines), reikia jas sulankstyti/išardyti/suspausti, pvz. didesnių matmenų kartoninę dėžę sulankstyti (išardyti), skardines nuo gėrimų, plastikinius butelius, ,,tetrapak“ pakuotę suspausti. Taip šalinant minėtas atliekas nebūtų užkemšami konteineriai, t. y. konteineryje būtų sutalpinamas didesnis šių atliekų kiekis, o juos ištuštinus nebūtų vežamas ,,oras“. Dažnais atvejais, bandant sutalpinti didelio gabarito atliekas, jos pakimba konteinerio viršuje, taip sudarydamos pilno konteinerio vaizdą.

Primename, kad didelių gabaritų popierines/kartonines ir/ar plastikines/metalines atliekas, kurių nėra galimybės susmulkinti ir pašalinti rūšiavimo konteineriuose, reikia vežti į Utenos rajone veikiančias Atliekų priėmimo ir laikino saugojimo aikštelę, esančią Savartyno g. 5, Mockėnų k., Utenos r., ir Didelių gabaritų atliekų surinkimo aikštelę, esančią Rašės g. 4, Utena.
Taip pat šios atliekos yra surenkamos apvažiavimo būdu (užsiregistravus iš anksto) pagal nustatytą atliekų surinkimo Utenos mieste ir Utenos rajono seniūnijose grafiką, kurį galite rasti Utenos rajono savivaldybės interneto svetainėje adresu https://www.utena.lt/images/Aplinkos_apsauga/Atlieku_sudetis/2022_01_05_atliekos.pdf

 

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041