school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Informacija apie Utenos seniūnijos kaimo bendruomenių vykdytą veiklą 2022 m.

Utenos seniūnijoje 2022 m. savo veiklą vykdė 7 bendruomeninės/nevyriausybinės organizacijos (kaimo bendruomenės). 2022 m. jos įgyvendino 20 projektų už 43219,24 Eur. Didžioji dalis lėšų projektų įgyvendinimui buvo skirta iš Utenos rajono savivaldybės biudžeto. Projektų pagalba buvo suorganizuotos tradicinės kaimo šventės Vaikutėnuose ir Kvykliuose (kultūrinės veiklos plėtros programa).

Bendruomenės dalyvavo organizuojant konkursą „Gražiausiai tvarkoma naujakurių sodyba“.  Vaikutėnų parke įrengta žaidimų aikštelė bei įsigyti 3 sėdmaišiai (Aplinkos apsaugos programos lėšos).
Pačkėnuose, Vaikutėnuose ir Biliakiemyje organizuotos savaitės trukmės vaikų vasaros poilsio stovyklos, finansuotos Kokybiškos švietimo sistemos kūrimo ir jaunimo užimtumo programos lėšomis.

Kaimo rėmimo programos lėšomis bendruomenėms, kurios teikė paraiškas, kompensuotos bendruomenių patalpų komunalinės išlaidos, draudimas, bendruomenėms teiktos buhalterinės paslaugos, Pačkėnų ir Nemeikščių krašto bendruomenės dalyvavo Žemės ūkio ministerijos įgyvendinamų projektų vykdyme, kurių dėka Pačkėnuose buvo įrengta lauko sporto/poilsio zona (įsigytas lauko treniruoklių komplektas, lauko žaidimų komplektas vaikams) bei suremontuoti bendruomenės namų laiptai, o Nemeikščių bendruomenė įsigijo šakų smulkintuvą ir įsirengė Nemeikščių kaimo pavadinimo lentelę.

Utenos seniūnijos bendruomenė kartu su partneriu – Utenos rajono savivaldybe įgyvendina socialinio verslo projektą „Multisensorinio kambario ir jo pagalbinių sanitarinių patalpų įrengimas“. Projekto tikslas – įrengti multisensorinį kambarį ir įdarbinti asmenį į naujai sukurtą darbo vietą. Projektas skirtas visų amžiaus grupių žmonių – vaikų, jaunimo ir vyresnio amžiaus, poreikiams tenkinti. Įgyvendinus projektą, Utenos krašto žmonėms su sutrikusia sensorika vietoje bus teikiamos inovatyvios ir kokybiškos paslaugos. Paslaugos pagal poreikį ir už patvirtintą kainą bus teikiamos visiems jų pageidaujantiems ir iš aplinkinių rajonų, o tai suteiks ekonominę naudą vietos bendruomenei ir Utenos rajonui. Bendra vietos projekto vertė 72 429,26 Eur. Utenos rajono savivaldybės įndėlis – 20 260 Eur. Projektą planuojama įgyvendinti iki 2023 m. liepos 1 d.

 

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041