school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Viskas apie išmokas ir socialines paslaugas skirtingais gyvenimo atvejais – www.kasmanpriklauso.lt

kas priklausoUtenos rajono savivaldybės Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrius informuoja, kad informacinėje svetainėje www.kasmanpriklauso.lt rajono gyventojai gali rasti naujausią informaciją apie socialinę paramą ir socialines paslaugas skirtingais gyvenimo atvejais. 
Auginantys vaikus  –  apie įvairias pinigines išmokas vaikams, jų tėvams, įtėviams ar globėjams, apie  teikiamas paslaugas, kurios skirtos stiprinti šeimas.
Slaugantys ar prižiūrintys artimąjį  – apie ligos išmokas ir jos dydžius, dirbantys savarankiškai – apie jiems priklausančias socialines garantijas susirgus, kokios išmokos ir kompensacijos priklauso nustačius profesinę ligą ar įvykus nelaimingam atsitikimui darbe.
Žmonės su negalia – apie jiems priklausančias pinigines išmokas,  automobilio, būsto ar gyvenamosios aplinkos pritaikymui skiriamas kompensacijas bei kitas lengvatas, finansinę paramą negalią turintiems studentams.

Senjorai – apie visas pensijų rūšis ir jų dydžius, priemokas mažiausių pensijų gavėjams. Suras informaciją, kokios socialinės paslaugos priklauso senyvo amžiaus žmonėms ir kur kreiptis, norint jas gauti.
Finansinių sunkumų patiriantys gyventojai – apie piniginę socialinę paramą, socialinės pašalpos dydžius, kokius kriterijus privalu atitikti norint gauti būsto šildymo, karšto bei geriamojo vandens išlaidų kompensacijas, kada priklauso papildoma išmoka vaikui, nemokamas maitinimas vaikams, kompensacija už būsto nuomą ar valstybės paramą jaunai šeimai, ketinančiai įsigyti pirmą būstą. 
Netekę artimo žmogaus – apie laidojimo pašalpą, našlių ar našlaičių pensijas, draudimo išmokas mirus apdraustajam, paramą mirusiojo palaikams iš užsienio parvežti.
Netekus darbo  – apie ilgalaikio darbo išmoką, kas turi teisę gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką, apie siūlomą pagalbą norintiems sugrįžti į darbo rinką.
Prašymai teikiami elektroniniu būdu per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą www.spis.lt arba atvykus (pagal išankstinę registraciją) į Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrių.
Išankstinė klientų registracija vykdoma telefonais (8 389) 61 629, (8 389) 50 460 arba atvykus į Utenos rajono savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrių (Utenio a. 4, Utena) 112 kab.
Papildoma informacija teikiama tel. (8 389) 61 628, (8 389) 63 996 arba el. paštu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041