school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

2024 m. Dalyvaujamojo biudžeto mažos apimties projektai

Projektas „Sveikatingumo takas Norkūnų piliakalnis - Tirmūnų kaimas“
Projekto tikslas – sudaryti sveikatingumo taką Norkūnų – Tirmūnų atkarpoje, sutvarkant maršruto teritoriją ir pastatant mažos infrastruktūros elementus. Utenos miestą su Jasonių kaimu jungia 2 km dviračių takas, kuriuo intensyviai vyksta judėjimas šia atkarpa visais metų laikais, tačiau susiduriama su problema, kad pasibaigus asfalto dangai, toliau būtų galima sudaryti sąlygas judėjimui buvusio geležinkelio trasa nuo Jasonių kaimo – viena puse link Norkūnų piliakalnio (2,3 km) ir kita puse – link Tirmūnų kaimo (3,7 km). Geležinkelio bėgių seniai nebelikę, bet suformuotu pylimu labai patogu pasiekti apylinkius kaimus (Tirmūnus, Jasonis) ir lankytiną turizmo objektą – Norkūnų piliakalnį.

Šiuo taku vyksta neoficialus apylinkių kaimų gyventojų, kurie žygiuoja ar važiuoja dviračiais šiuo maršrutu judėjimas. Projektu siekiama pilnai sutvarkyti suformuotą taką ir jį pritaikyti sveikatingumui, kuriuo galėtų naudotis visi įvairaus amžiaus Utenos rajono gyventojai, mėgstantys aktyviai leisti laisvalaikį gamtoje. Projekto metu reikia sutvarkyti apie 6 km Norkūnų piliakalnis – Jasonys – Tirmūnai atkarpą, išvalant taką nuo nuvirtusių ar išsišakojusių medžių, vietomis išlyginti duobes, Jasonių k. dalyje suformuoti praeinamumą iki tako (Tirmūnų kryptimi), pastatyti mini stoteles su suoliukais ir šiukšliadėžėmis. Įgyvendinus projektą, bus praplėstas Utenos rajono turizmo maršrutų tinklas, išpopuliarintas Norkūnų piliakalnis, sudarytos sąlygos ekologiškam ir tvariam judėjimui. Projekto vertė apie 18,8 tūkst. Eur.


Projektas „Laivalaikio erdvė Radeikiuose“

 Radeikiai1Projekto tikslas – Radeikių kaimo viešųjų erdvių sutvarkymas ir pritaikymas visuomenės sporto bei sveikatingumo poreikiams, įrengiant vaikų žaidimų ir laisvalaikio aikštelę. Projektas yra svarbus ir aktualus didžiajai daliai Radeikių ir aplinkinių kaimų gyventojams, atvykstantiems svečiams. Radeikiuose nėra nė vienos ugdymo įstaigos, dienos centro, žaidimų aikštelės ar kitokios užimtumo erdvės, todėl jaunimas ir suaugę asmenys šiandien susitinka prie bendrijos namų esančioje teritorijoje, kuri tapo traukos centru. Radeikiai2Projektu siekiama įveiklinti strategiškai patogią ir žmonių pamėgtą vietą bei sukurti pirmą ir daugiafunkcę Radeikių kaimo laisvalaikio erdvę visuomenės poreikiams. Atsižvelgiant į nemažą ir įvairų kaimo vaikų amžių, numatyta įrengti vaikų žaidimų aikštelę, kurioje vienu metu galės žaisti vaikai: laipioti, suptis, čiuožti. Vyresnieji turės galimybę sportuoti ant šalia įrengtų treniruoklių. Tokiu būdu tikimasi suteikti galimybę vaikams ugdyti bendravimo ir socialinius įgūdžius, sudominti suaugusius bei jaunimą aktyviai sportuoti. Projekto rezultatai bus pasiekiami ir apčiuopiami kiekvienam, nes tai bus viešos paskirties ir atvira
visuomenei erdvė.


 Projektas „Nauja vaikų pramogų ir laisvalaikio erdvė“

KuktiskesKuktiškių miestelyje labai trūksta erdvės, skirtos vaikų užimtumui. Tai labai svarbu gyvenamosios teritorijos patrauklumui, vaikų vystymuisi ir sveikatai. Tokiose erdvėse vaikai socializuojasi, mokosi, sportuoja, lavina motorinius įgūdžius, kūrybiškumą ir fantaziją. Projekto tikslas – sutvarkyti ir aktyviam poilsiui pritaikyti viešąją erdvę, įrengiant vaikų žaidimų aikštelę prie Utenos Krašuonos progimnazijos Kuktiškių skyriaus ikimokyklinio ugdymo esančios teritorijos. Projekto metu numatyta įsigyti ir įrengti vaikų žaidimų aikštelės kompleksą iš: karuselės, sūpynių, suoliukų, spyruokliukų, smėlio dėžės, lauko treniruoklių. Pastaraisiais galės naudotis ir vyresnieji bendruomenės nariai ar miestelio svečiai. Erdvė bus atvira visiems visais metų laikais.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041