school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Vasara ant ratų

2020 09 04 pazinkime lietuvaĮgyvendinant projektą „Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro bendruomeninių vaikų globos namų vasaros kūrybiškumo ugdymo stovykla „Pažinkime Lietuvą keliaudami“ pagal Utenos rajono savivaldybės „Kokybiškos švietimo sistemos kūrimas ir jaunimo užimtumas“ programą, rugpjūčio 24–31d. Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro bendruomeninių vaikų globos namuose ir krizių įveikimo vaikams grupėje gyvenantys vaikai dalyvavo 7 dienų išvykoje į Žemaitijos regioną. Kelionė taip ir buvo pavadinta – „Keliaukime“. Jos metu buvo skatinamas vaikų kūrybiškumas ir aktyvus laisvalaikio praleidimo būdas.

Vaikai aplankė Lietuvos jūrų muziejų Klaipėdoje, delfinariumą, dinozaurų parką, turėjo galimybę pasivaikščioti Nidoje, aktyviai leido laiką pajūryje. Jaunuoliai maudėsi jūroje, organizavo žygį pėsčiomis pajūriu, kurio metu įveikė 20 km. Išvykos metu buvo gilinamos etnokultūros žinios, vaikai praplėtė savo akiratį, pagilino žinias apie Žemaitijos kraštą ir jos tradicijas, turėjo galimybę sportuoti pajūryje.

Rugpjūčio 26 d. Utenos šeimos ir vaiko gerovės centro bendruomeninių vaikų globos namų padalinio vaikai dalyvavo vienos dienos išvykoje į Trakus. Vaikai turėjo galimybę apsilankyti Trakų salos pilyje, susipažinti su Lietuvos istorija ir tradicijomis.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041