school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Utenos rajone dingusi senolė rasta gyva ir sveika

 Po kelias paras trukusių paieškų nuo rugsėjo 5 d. ieškota dingusi senolė gyva ir sąmoninga rasta rugsėjo 8 d. Tauragnų seniūnijos tankiame miško jaunuolyne.

Primename, kad rugsėjo 5 d. Utenos aps. VPK buvo gautas Bendrojo pagalbos centro pranešimas, kad rugsėjo 4 dieną iš namų dingo moteris, gimusi 1939 m., gyvenanti Tauragnų sen., Bajorų k., Joniškių g. Atvykę pareigūnai ir artimieji atrakintuose senolės namuose rado uždarytą moters šunį ir ant stalo paliktus senolės daiktus, dokumentus.

Ieškant žmogaus yra svarbi kiekviena minutė, todėl nedelsiant buvo organizuotos pajėgos moters paieškai. Buvo pasitelkta ugniagesių, policijos kinologų pagalba, apklausti gyventojai. Pareigūnai nustatė, kad paskutinį kartą moteris buvo pastebėta rugsėjo 4 dieną, apie 16.30 val. Utenos r., Tauragnų sen., Sirvydžių kaimo parduotuvėje perkanti maisto produktus.

Rugsėjo 8 d. apie 10 val. pradėtas „šukuoti“ tankaus, jauno miško masyvas Tauragnų seniūnijoje, šalia senolės namų. Dingusios senolės paieškoje dalyvavo Utenos aps. VPK Veiklos skyriaus ir kitų padalinių pareigūnai, artimieji, policijos rėmėjai ir geros valios gyventojai. Viso paieškoje dalyvavo apie 30 žmonių. Apylinkės taip pat žvalgytos naudojant bepilotę skraidyklę, termovizorius ir kitą specialią policijos įrangą. Po 3 val. trukusių paieškų policijos rėmėjas Virginijus Keraminas tankiame miško jaunuolyne, šalia pelkės, aukštoje žolėje rado gyvą ir sąmoningą močiutę, kuri nuo savųjų namų buvo nuėjusi apie 0,5 km.

Surasta senolė perduota medikams.

Utenos aps. VPK policija ir paiešką koordinavęs Veiklos skyriaus vyriausiasis tyrėjas Egidijus Rožė nuoširdžiai dėkoja už pagalbą visiems, talkinusiems ieškant senolės.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041