school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Kaimo ir bendruomenių reikalų skyriaus specialistai susitiko su rajone veikiančiomis kaimo bendruomenėmis

Kovo mėnesį Utenos rajono savivaldybės administracijos Kaimo ir bendruomenių reikalų skyriaus specialistai, seniūnijų seniūnai dalyvavo susitikimuose su Utenos rajono kaimiškųjų bendruomenių vadais ar atstovais. Susitikimų tikslas buvo išsiaiškinti svarbiausias problemas, su kuriomis bendruomenės susiduria savo veikloje, bei kartu ieškoti jų sprendimo būdų, aptarti priemones, užtikrinančias palankiausias sąlygas bendruomenių veiklos skatinimui, stiprinimui ir plėtrai rajone.

 

Susitikimų metu kiekvienoje seniūnijoje buvo pristatyti skyriaus specialistai, nuo vasario 1 d. vykdantys žemės ūkio funkcijas toje seniūnijoje, kurie be kitų jiems priskirtų funkcijų vykdys ir naują funkciją, apimančią įvairiapusę pagalbą bendruomenėms, susijusią su konsultavimu, informacijos sklaida, veiklų skatinimu. Susitikimų metu pasiūlyta bendruomenių vadovams (ar atstovams) palaikyti tiesioginį ryšį su skyriaus specialistais, kartu dalyvauti bendruomenės narių susirinkimuose, dalintis informacija elektroniniais kanalais ir visomis kitomis priemonėmis.
Susitikimų metu, buvo aptarti bendruomenių veiklai ir gyvavimui svarbūs klausimai. Skyriaus vedėja Raimonda Jankauskienė informavo, kad šiais metais bendruomenių problemoms spręsti bus skiriamas ypatingas dėmesys. Tenka apgailestauti, kad 2020 m. pagal Utenos rajono savivaldybės kultūrinės veiklos plėtros, nusikaltimų ir administracinių nusižengimų prevencinės veiklos, kokybiškos šveitimo sistemos kūrimo, jaunimo užimtumo, ekonomikos skatinimo ir turizmo plėtros, kaimo rėmimo projektų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašo Kaimo rėmimo srities paraiškas pateikė ir paramą gavo tik 10 rajono bendruomenių. Seniūnai ir bendruomenių vadovai aktyviai įsitraukė į diskusiją, pasiūlė išplėsti finansuojamų veiklų sąrašą, įtraukiant ir daugiau veiklų, tokiu atveju neabejotinai atsirastų galimybė parama pasinaudoti didesniam bendruomenių skaičiui. Gautas projektinis finansavimas būtų nemaža paspirtis, siekiant užtikrinti nenutrūkstamą bendruomenių veiklą.
Sulaukta ir daugiau pasiūlymų, susijusių su rajono bendruomenių tarpusavio bendradarbiavimo galimybėmis, gerosios patirties ir gerųjų pavyzdžių ir jų sklaidos poreikiu, bei aktyviausių bendruomenių skatinimu.
Visi gauti pasiūlymai bus apsvarstyti ir priimti sprendimai dėl jų įgyvendinimo.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041