school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Atranka į Vaikų tarybą pratęsiama iki birželio 1 dienos

Vaiku teisiu logoValstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba pratęsia atranką į Vaikų tarybą iki birželio 1 d. Lietuvos vaikai kviečiami prisidėti prie pirmosios šalyje Vaikų tarybos, padėsiančios spręsti vaiko teisių klausimus. Svarbiausias tarybos tikslas – atstovauti kiekvienam vaiko balsui ir jo poreikiams.

Norintys tapti Vaikų tarybos nariais, vaikai kviečiami sukurti vaizdo klipą apie save ir savo požiūrį į vaiko teisių problemas. Klipui nėra jokių taisyklių ar apribojimų, temos – kiekvieno vaiko pasirinkimas.



Vaikų tarybos nariais gali tapti vaikai nuo 7 iki 16 metų. Į tarybą bus atrinkti 15 labiausiai motyvuotų vaikų. Tarybos nariai svarstys ir diskutuos dėl vaiko teisių apsaugos klausimų bei teiks Tarnybai siūlymus ir rekomendacijas.

Vaikų tarybos nariai bus renkami dvejų metų kadencijai. Numatyti ne mažiau kaip 4 Vaikų tarybos posėdžiai per metus. Vaikų tarybos darbotvarkę sudarinės patys vaikai pagal tai, kokios temos jiems bus aktualiausios. Posėdžiuose dalyvaus įvairių sričių atstovai.

Vaikų taryba savo veiklą, atsižvelgdama į pandemiją ir vaikų saugumą jos metu, pradės nuotoliniu būdu. Pasibaigus karantinui ir posėdžiams vykstant gyvai, Tarnyba pasirūpins skirtingose Lietuvos vietovėse gyvenančių narių atvykimu į Vilniuje vyksiančius posėdžius.
Norintiems dalyvauti atrankoje vaikams būtinas tėvų sutikimas.

Norintys dalyvauti šiame projekte, kviečiami užpildyti anketą čia: http://bit.ly/vaikutarybaforma

Daugiau informacijos čia: http://bit.ly/vaikutaryba1

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041