school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Artimiausiu metu migrantai Utenos rajone nebus apgyvendinti

Kasdien per sieną su Baltarusija į Lietuvą plūstant neteisėtiems migrantams, vis dažniau viešoje erdvėje pasigirsta daug baime grįstos informacijos. Reaguodami į esamos situacijos jautrumą bei uteniškių keliamus klausimus dėl emigrantų apgyvendinimo Utenos rajone, informuojame, kad liepos 5 d. Utenos rajono savivaldybės ekstremalių situacijų komisija svarstė neteisėtų migrantų apgyvendinimo galimybes Utenos rajone. Buvo nutarta, kad savivaldybės patalpose, atitinkančiose minimalius migrantų gyvenimo sąlygų higienos reikalavimus, yra galimybė apgyvendinti ne daugiau kaip 25 neteisėtus migrantus. Bet konkreti apgyvendinimo vieta nebuvo aptarta. Posėdyje svarstyta galimybė apgyvendinti migrantus Vyturių ir Aukštakalnio progimnazijose bei Krašuonos progimnazijos Tauragnų skyriaus bendrabutyje. Tačiau artimiausiu metu neteisėti migrantai Utenos rajone nebus apgyvendinti.
Primename, kad Vyriausybė dėl suintensyvėjusių nelegalios migracijos srautų, atsižvelgdama į Lietuvos Respublikos Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos sprendimą, paskelbė šalyje valstybės lygio ekstremalią situaciją.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041