school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Švietimo, mokslo ir sporto ministrės vizitas

2021 09 24 ministreRugsėjo 24 d. Utenos rajono savivaldybėje lankėsi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Kartu su ministre atvyko ministrės pavaduotoja Agnė Kudarauskienė, patarėjai Agnė Andriuškevičienė ir Dainoras Lukas (atstovas spaudai). Ministerijos atstovus lydėjo Seimo narys Edmundas Pupinis bei Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Mindaugas Ramelis.
Svečiai pirmiausia susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu, administracijos direktoriumi Vidu Žviniu, direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičiene ir aptarė Covid-19 pandemijos metu iškylančias problemas Utenos rajono švietimo sistemoje, testavimo klausimus, tūkstantmečio mokyklų programą, ugdymo įstaigų tinklo pertvarką ir kt. Daug dėmesio susitikimo metu buvo skirta mokinių profesiniam orientavimui ir jaunų specialistų įdarbinimo problemai.


Po susitikimo su meru sekė antras susitikimas: ministrė su Utenos rajono mokymo įstaigų vadovais aptarė aktualius šiandienos švietimui klausimus. Buvo kalbama apie švietimo įstaigų tinklo pertvarką, įtraukųjį ugdymą, tūkstantmečio mokyklų programą ir dalyvavimą joje, mokyklų vadovybių veiksmus, prasidėjus įstaigoje Covid-19 protrūkiui, ir kt. Utenos rajono švietimo kokybę ir sprendimų paieškas, prioritetus, mokyklų tinko pertvarkos planą 2021–2025 m., ikimokyklinio ugdymo organizavimą ir kitas temas svečiams pristatė Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas. Susitikime taip pat dalyvavo Utenos rajono savivaldybės tarybos nariai, Utenos rajono savivaldybės administracijos vadovai bei specialistai, žiniasklaidos atstovai.
Susitikusi su gausiu būriu mokymo įstaigų vadovų ministrė su komanda išskubėjo aplankyti Utenos miesto ugdymo įstaigų. Pirmiausia lankėsi steigiamame STEAM centre, renovuojamame vaikų lopšelyje – darželyje ,,Šaltinėlis“. Po to vyko į Dauniškio gimnaziją, Aukštakalnio progimnaziją. Paskutinė aplankyta švietimo įstaiga – Utenos regioninis profesinio mokymo centras.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041