school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Pagerbti pirmieji Utenos rajono Metų mokytojai

2021 10 06 mokytojai„Mieli mokytojai, kiekvienoje šventėje turi dalyvauti ir ateitis, ir viltis, Sutikite, kuris gi pasiryžtų švęsti, žinodamas, kad kitą dieną jo laukia nusivylimai. Todėl Utenos rajono bendruomenės, Utenos rajono savivaldybės tarybos, savivaldybės administracijos vardu sveikindamas jus su profesine švente, linkiu, kad rytojus išpildytų visus jūsų ir jūsų mokinių lūkesčius, svajones, viltis. Ir padaryčiau didelę klaidą nepalinkėjęs: būkite sveiki ir sveikos!“ – kalbėjo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas Tarptautinės mokytojų dienos paminėjime, vykusiame Utenos kultūros centre.

Profesinės šventės proga pirmą kartą buvo pagerbti mokytojai, kuriems suteikti Metų mokytojų vardai ir paskirtos piniginės premijos.

Utenos rajono savivaldybės metų mokytojo premijos skyrimo tvarka Utenos rajono savivaldybės tarybos sprendimu buvo patvirtinta 2020 m. gruodžio mėnesį. Metų mokytojo rinkimas ir premijos skyrimo tikslas – įvertinti Utenos rajono mokyklose dirbančių mokytojų bei pagalbos mokiniui specialistų, dirbančių pagal formaliojo ir neformaliojo švietimo programas, profesinės veiklos rezultatus už reikšmingus metų nuopelnus profesinėje veikloje, mokinių pasiekimus ir pažangą, darbus švietimo srityje, visuomenės demokratinės kultūros, bendražmogiškųjų ir pilietinių vertybių ugdymą ir skatinti juos kūrybinei iniciatyvai.

Metų mokytojų nominacijomis ir piniginėmis premijomis buvo apdovanota Rasa Juodvalkienė, Utenos Aukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriaus pradinių klasių mokytoja, Regina Bernotienė, Utenos Vyturių progimnazijos lietuvių kalbos mokytoja, Ligita Pelikšienė, Utenos Dauniškio gimnazijos geografijos mokytoja, Nijolė Gelgotienė, Utenos meno mokyklos teorinių disciplinų mokytoja.

Metų mokytojas sveikino Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas, kolegos.

Visiems mokytojams buvo skirta antroji šventės dalis – dovana - koncertas „O buvo taip...“, kuriame skambėjo populiarūs Lietuvos ir užsienio kompozitorių šlageriai. Juo atliko išskirtinių balsų operos solistai Aistė Pilibavičiūtė, Kęstutis Alčauskis ir Dainius Puišys. Koncertą vedė muzikologas, radijo ir televizijos laidų vedėjas Viktoras Gerulaitis.

 

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041