school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Vėlinių ir Visų Šventųjų dienos neturi tapti koronaviruso plitimo metas

2021 10 27 velinesPrimename, kad atsižvelgiant į nepalankią epidemiologinę situaciją šalyje dėl COVID-19 ligos, Vėlinių ir Visų Šventųjų dienomis privalu laikytis kokių saugumo priemonių. Rekomenduojame nevykti aplankyti artimųjų kapų asmenims, turintiems ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymių, tokių kaip karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan. Izoliacijoje esantiems asmenims palikti izoliavimo vietą ir lankyti artimųjų kapus draudžiama.


Taip pat rekomenduojame laikytis saugaus, ne mažesnio nei 2 metrų, atstumo bendraujant su žmonėmis, susitinkant su giminėmis tiek uždarose erdvėse (uždarose susitikti nerekomenduojama), tiek atvirose vietose, dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones, priglundančias prie veido ir visiškai dengiančias nosį ir burną (kaukes). Privalu kaukes dėvėti tinkamai bei periodiškai jas keisti. Vienkartinės medicininės kaukės turi būti dėvimos tik vieną kartą, jas keičiant ne rečiau kaip kas 3–4 valandas ar kai sudrėksta.
Nepamirškite dezinfekuoti rankas, vėdinti patalpas, nesibūriuokite, venkite tiesioginio fizinio kontakto (rankų paspaudimo, apsikabinimo), laikykitės asmens higienos reikalavimų, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo.
Jei po ilgojo savaitgalio pasireikštų ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymiai (karščiavimas, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.), prašome nedelsiant registruotis tyrimui 1808.lt arba skambinti 1808.
Būkime sąmoningi, atsakingi ir saugūs!

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041