school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Pokalbyje – apie karo padėtį, paramą koveliečiams ir Utenos rajono savivaldybės tarybos sprendimą

Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas šiandien, kovo 8 d., telefonu kalbėjosi su Kovelio (Ukraina) miesto meru Igoriu Čaika.
Utenos rajono savivaldybės meras papasakojo apie iš Kovelio atvykusių ukrainiečių gyvenimą Sudeikiuose, jų užimtumą, planuojamą vaikų mokymą Utenos miesto gimnazijose ir progimnazijose bei ugdymą vaikų darželiuose, suaugusių ukrainiečių įdarbinimą Utenos rajono įmonėse, uteniškių jiems skiriamą paramą ir dėmesį. A. Katinas pranešė, kad Utenos rajono savivaldybė atidarė sąskaitą nukentėjusiems ukrainiečiams nuo karo Ukrainoje paremti.

Igoris Čaika nuoširdžiai dėkojo visiems Utenos rajono žmonėms ir savivaldybės vadovams už rūpinimąsi Kovelio gyventojais. Taip pat meras pristatė karo padėtį Kovelyje. Pasak I. Čaikos, šiuo metu Kovelyje ir aplink miestą karo veiksmai nevyksta, karo lėktuvai virš miesto neskraido. Koveliečiai ir miesto valdžia rūpinasi karo pabėgėliais, kurie į Kovelį atvyksta iš visos Ukrainos, padeda jiems visais įmanomais būdais bei padeda pasiekti Lenkijos pasienį. Nuo Kovelio iki sienos – apie 70 km.
Alvydas Katinas Kovelio merą informavo, kad rytoj vyksiančiame Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdyje bus priimtas sprendimas dėl bendradarbiavimo sutarties su agresorės Baltarusijos Glubokoje miestu nutraukimo. Igoris Čaika pritarė šiam žingsniui ir pasveikino tarybos narius, nusprendusius pasielgti drąsiai ir pilietiškai.
Taip pat Igoris Čaika kreipėsi į Alvydą Katiną dėl paramos koveliečiams. Kovelio meras sakė, kad miesto ir apylinkių gyventojams trūksta įvairių buities reikmenų, priemonių, medikamentų. Utenos ir Kovelio miestų merai sutarė vėl netrukus susisiekti telefonu, ir Igoris Čaika konkrečiai pasakys, ko labiausiai reikia koveliečiams. Tada Utenos rajono savivaldybė parengs labdaros ir paramos siuntą Kovelio gyventojams.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041