school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Penktajame Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdyje

Balandžio 28 d. įvyko penktasis Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdis. Jame buvo svarstyti 37 klausimai.
Posėdyje buvo pritarta Utenos rajono savivaldybės mero ir Utenos rajono savivaldybės, Utenos rajono savivaldybės tarybos etikos komisijos, UAB „Utenos autobusų parkas“, UAB „Utenos butų ūkis“, UAB „Utenos komunalininkas“, UAB „Utenos šilumos tinklai“, UAB „Utenos vandenys“, UAB „Utenos regiono atliekų tvarkymo centras“, viešųjų įstaigų Utenos turizmo informacijos centro, Utenos verslo informacijos centro, Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro ir Utenos ligoninės 2021 metų veiklos ataskaitoms.


Taip pat posėdyje tarybos nariai pritarė ilgalaikės paskolos ėmimui, patvirtino Utenos rajono savivaldybės turizmo tarybos nuostatus, Utenos rajono savivaldybės sporto tarybos nuostatus, Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos nuostatus, Utenos rajono savivaldybės želdynų ir želdinių apsaugos taisykles, pakeitė VšĮ Utenos ligoninės įstatus.
Nemažai dėmesio posėdyje buvo skirta ukrainiečių, apsigyvenusių Utenos rajone, reikalams. Sprendžiant dėl užsieniečių, pasitraukusių iš Ukrainos dėl Rusijos federacijos karinių veiksmų Ukrainoje, važiavimo vietinio (miesto ir priemiestinio) reguliaraus susisiekimo autobusais lengvatos dydžio nustatymo, buvo nutarta 2022 metais taikyti 100 proc. lengvatą. Taip pat 100 proc. lengvata bus taikoma karo pabėgėliams iš Ukrainos, turintiems leidimą laikinai gyventi Lietuvoje, jiems įsigyjant verslo liudijimą.
Sprendžiant klausimą dėl asmenų, pasitraukusių iš Ukrainos dėl Rusijos karinės agresijos, apgyvendinimo savivaldybei nuosavybės teise priklausančiose patalpose, buvo patvirtintas nemokamo apgyvendinimo patalpų sąrašas ir nustatytas didžiausias galimas apgyvendinti asmenų šiose patalpose skaičius. Sprendime nurodyta, kad su nemokamu apgyvendinimu susijusias išlaidas apmoka turtą valdanti biudžetinė įstaiga.
Atsiradus poreikiui nuo karo veiksmų bėgantiems Ukrainos mokiniams lankyti Utenos meno mokyklą, Utenos daugiafunkcį sporto centrą bei Vaikų ir jaunimo užimtumo centrą, buvo papildytas Utenos rajono savivaldybės tarybos 2017 m. rugsėjo 28 d. sprendimas Nr. TS-240 „Dėl atlyginimo už neformalųjį švietimą“ (2017 m. gruodžio 21 d. sprendimo Nr. TS-323 redakcija) 51 punktu: „Nuo karo bėgantys Ukrainos mokiniai, kurie atvyko laikinai gyventi į Utenos rajono savivaldybę, atlyginimo už neformalųjį švietimą nemoka.“

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041