school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Meras, kuris yra tikras, pasveikino jau 50 metų šviečiančią „Saulutę“

2022 05 11 sauluteMūsų visatos centras Saulė Žemę šildo ir šviečia jau... Kiek metų? Na, tikrai labai daug. Utenos „Saulutė“, kad ir visai kitokia, šildo taip pat smarkiai ir taip pat jau daug metų – net 50. Todėl nenuostabu, kad didžioji Saulė, „Saulutei“ minint šią gražią sukaktį, švietė ir spindėjo iš visų jėgų.
Utenos vaikų lopšelis-darželis „Saulutė“ per 50 metų sušildė, išaugino ir išugdė ne vieną mažųjų uteniškių kartą. Buvo visko: pavadinimų keitimo, vadovų kaitos, vaikų skaičiaus mažėjimo ir didėjimo. „Saulutė“ spėjo pabūti ir pradine mokykla. Visą pusę amžiaus „Saulutė“ buvo svarbi įstaiga ne tik Dauniškio mikrorajono gyventojams, bet ir visai Utenai. Šventės metu buvo pagerbtos ilgametės lopšelio-darželio darbuotojos, menančios įstaigos istorijos vingius: Reginai Marašinskienei, Romualdai Mieliauskienei, Aušrai Būgienei, Astai Gaidamavičienei, Dalei Niaurienei, Valerijai Savickienei ir Vaidai Pumputienei „Saulutės“ direktorė Diana Tumėnienė įteikė padėkas.


Vaikučiai ir gausiai susirinkę svečiai ilgametėms darbuotojoms negailėjo plojimų. Plojimai nenutilo ir visą šventės metą, nes joje netrūko linksmybių, šokių, dainų ir geros nuotaikos. Ją padėjo kurti spalvingi pasakų personažai, pripučiami atrakcionai ir gausybė margaspalvių balionų. Nors vėjas ir stengėsi visus juos pakelti į dangų, bet nė vienas balionas iš šventės nepasitraukė.
„Saulutės“ bendruomenę sveikino kolegos, socialiniai partneriai, tėvelių atstovai, Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė, buvę ilgamečiai „Saulutės“ darbuotojai. Bet bene pats laukiamiausias šventėje buvo Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. Taip teigti leidžia ne vien tas faktas, kad meras kartu su Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialiste Juste Rudokiene įstaigai įteikė išskirtinę dovaną – 5000 Eur čekį, bet tai, kad vaikai kaip bitės prie medaus prilipo prie mero, kai jis vaikus sveikino, spaudė rankeles, atsakinėjo į klausimus. Pačius įvairiausius. Štai vienas „sauliukas“ paklausė: „Aš jus mačiau per televizorių. Mere, ar jūs tikras?“ Kita „sauliukė“ neatsitraukė nuo mero, kol jis su ja nenusifotografavo asmenukei. Direktorė Diana Tumėnienė merui sakė: „Nesistebėkite, mūsų vaikai labai meilūs, švelnūs, mandagūs ir dėmesingi.“
Po oficialiosios dalies vaikučiai pabiro po darželio teritoriją. Šventė tęsėsi: kartu su tėveliais ir grupių mokytojomis vaikai žaidė, vaišinosi, važinėjo keturračiais.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041