school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

TARPTAUTINIO PROJEKTO ,,ETNO BANGOS“ DALYVIŲ SUSITIKIMAS ITALIJOJE

2022 05 26 etnoUtenos rajono savivaldybė kartu su Ignalinos, Švenčionių, Zarasų rajonų ir Visagino savivaldybėmis dalyvauja VšĮ Euroregiono „Ežerų kraštas“ direktorato biuro vykdomame Erasmus+ KA2 projekte „Etno bangos: tarptautinio bendradarbiavimo tinklo tarp kultūros ir jaunimo darbuotojų sukūrimas“ (Ethno vibes). Tai tarptautinis projektas, kuriame dalyvauja partneriai iš Italijos ir Maltos. Šio projekto tikslas –sukurti ilgalaikę partnerystę tarp jaunimo ir kultūros darbuotojų, pasidalijant etnokultūros populiarinimo patirtimis, pritaikant naujoves organizuojant etnokultūros festivalius jaunimui. Utenos rajono savivaldybei šiame projekte atstovauja Kultūros skyriaus vedėja Jūratė Misiūnienė, vyriausioji specialistė Regina Skomskienė ir Jaunimo reikalų koordinatorė Gerda Kvaselienė.

Gegužės viduryje Turino mieste (Italija) vyko antrasis šio projekto dalyvių mokomasis patirties mainų vizitas, kurio metu buvo pristatomos Pjemonto regioną garsinančios etnokultūrinės veiklos, svarbiausios šventės ir festivaliai. Turinas – miestas šiaurės vakarų Italijoje, Turino provincijos ir Pjemonto regiono sostinė. Miestas įsikūręs dviejų upių Po ir Dora Riparia santakoje. Tai netoli Alpių kalnų įsikūręs miestas – didelis kultūros ir pramonės centras, garsus čia gaminamais ,,Fiat“ automobiliais, kava „Lavazza“ ir UEFA Čempionų lygos futbolo komanda ,,Juventus“.
Projekto partneriai Italijoje – ,,Associazione Spunto Sviluppo“ (vadovas Alessandro Graziano) suorganizavo turiningus mokymus ir įdomią pažintinę programą šio projekto dalyviams. Projekto veiklose buvo dalijamasi patirtimi, kaip išlaikyti autentiškas vietos tradicijas, į organizacines veiklas įtraukti rėmėjus bei savanorius, kaip populiarinti etnokultūrinę veiklą įvairiose amžiaus grupėse. Lietuvos, Maltos ir Italijos atstovai dalijosi gerąja patirtimi organizuojant šventes, aptarė renginių finansavimo ir logistikos problemas, diskutavo didelio masto veiklų planavimo klausimais, dalyvavo susitikimuose su Turino miesto tarybos nariu Pierlucio Firrao, jaunimo mainų programos kuratoriumi Mauro Capella, renginių organizavimo įstaigų ,,NoProfit Mercato Centrale Torino“, ,,Sagra delle Sagra“ atstovais.
Patirties mainų vizito metu jo dalyviams buvo parengta įdomi ir turininga pažintinė programa, supažindinant su Turino istorija ir kultūra, aplankant garsiausius miesto pastatus, miestiečių ir turistų mėgstamą Valentino parką, Alpių kalnuose netoli Turino įsikūrusį San Michelės vienuolyną, senovės romėnų laikus menantį Asti miestą. Projekto dalyviai aplankė vieną svarbiausių miesto simbolių – „Mole Antonelliana“, kuriame įsikūręs Nacionalinis kino muziejus, o nuo 167 metrų aukščio bokšto atsiveria įspūdinga Turino panorama, lankėsi ,,Torino fringe festival“ teatro programoje, dalyvavo ekskursijoje ,,Lavazza“ kavos muziejuje.
Lietuvos atstovai projekto partneriams iš Italijos ir Maltos pristatė projekto ,,Etno bangos“ dalyvių paskutinio susitikimo programą, kadangi baigiamieji projekto renginiai vyks birželio pabaigoje Lietuvoje, Rytų Aukštaitijos regione.

***

Šis leidinys (ar kūrinys) atspindi tik autoriaus nuomonę, todėl Nacionalinė agentūra ir Europos Komisija negali būti laikomos atsakingomis už jame pateiktą informaciją.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041