school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Atvirų durų diena Tauragnų ugniagesių komandoje

2022 05 31 gaisrineUtenos rajono savivaldybės priešgaisrinė tarnyba, įgyvendindama gaisrų prevencijos projektą „Apsaugok save ir artimą nuo gaisrų“, kartu su partneriais – Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos priešgaisrine gelbėjimo tarnyba, Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriumi – gegužės 30 d. organizavo Utenos rajono mokiniams atvirų durų dieną Tauragnų ugniagesių komandoje. Įvyko du užsiėmimai, kuriuose dalyvavo 47 dalyviai. Žingeidžiausi buvo Krašuonos progimnazijos Tauragnų Eugenijos Šimkūnaitės skyriaus pradinukai, prie kurių prisijungė ir šio skyriaus ikimokyklinukai.
Šio prevencinio projekto tikslas – supažindinti Utenos rajono mokinius su saugaus elgesio taisyklėmis buityje ir gamtoje, populiarinti pilietiškumo pavyzdžius, motyvuoti mokinius pilietiškai ir savanoriškai veiklai gaisrinės saugos srityje. Projektas parengtas vykdant Gaisrų prevencijos Utenos rajono savivaldybėje 2022–2024 metų programą.


Susitikimo metu pravestos paskaitos priešgaisrine tematika. Mokiniai buvo supažindinti su fiziškai ir psichologiškai sunkiu ugniagesių gelbėtojų darbu, jie apžiūrėjo gaisrų gesinimo įrangą, automobilius, kuriais ugniagesiai gelbėtojai vyksta į iškvietimą. Taip pat turėjo galimybę pamatyti ugniagesių gelbėtojų uniformas, šalmus ir net pasimatuoti, sužinoti, kad ugniagesiai ne tik gesina gaisrus, bet ir padeda gyventojams stichinių, gamtinių ir buitinių nelaimių metu, talkina kitoms specialiosioms tarnyboms gelbstint žmones. Ugniagesiai papasakojo apie savo darbą, aiškino kaip išvengti gaisro, supažindino su saugaus elgesio taisyklėmis buityje ir gamtoje. Vaikai jau žino, kokiu numeriu skambinti kilus gaisrui, kaip apsaugoti save ir kitą žmogų. Visiems dalyviams išdalinti tušinukai bei lankstinukai ir knygelės, pamokančios kaip išvengti gaisro ir kaip elgtis jam kilus.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041