school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Pas Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės mobiliosios vasaros stovyklos stovyklautojus

2022 07 08 stovyklaLiepos 5 d. Utenos rajone esančiame Vyžuonų miestelyje įsikūrusioje Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės mobiliojoje vaikų vasaros stovykloje, kurioje stovyklauja apie 120 11–18 metų amžiaus vaikai ir stovyklos vadovai, lankėsi Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai, Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos civilinės saugos, Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus ir Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos darbuotojai.


Stovyklautojai buvo mokomi saugaus elgesio prie vandens ir vandenyje, supažindinti su saugaus elgesio taisyklėmis namuose ir gamtoje, taip pat buvo supažindinti su narų bei gaisrų gesinimo ir gebėjimo įranga. Stovyklautojai iš arti galėjo pamatyti ekstremaliai situacijai parengtą išvykimo krepšį, turėjo galimybę patys gesintuvu užgesinti ugnį. Iš stovykloje esančių vaikų buvo sudarytos penkios komandos, kurios tarpusavyje rungtyniavo kovinio išsidėstymo rungtyje. Viešosios tvarkos skyriaus atstovai stovyklautojams pristatė Gaisrų prevencijos Utenos rajono savivaldybėje 2022–2024 programą, kalbėjo apie saugų elgesį vasaros metu, priminė saugaus elgesio prie vandens telkinių taisykles bei atsakomybę dėl viešosios tvarkos pažeidimų. Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos vadovas pristatė Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis finansuojamą prevencinį projektą „Apsaugok save ir artimą nuo gaisrų“, supažindino stovyklautojus su gaisrų statistika, skatino prisidėti prie gaisrinės saugos kultūros puoselėjimo buityje ir viešosiose vietose, pristatė vykdomą akciją „Būk saugus, mokiny!“. Visiems stovyklautojams išdalinti atšvaitai, vadovams – krepšiai su šviesą atspindinčiais elementais ir užrašu 112, o aktyviausiems dalyviams – gertuvės ir puodukai, įsigyti Utenos rajono savivaldybės biudžeto lėšomis.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041