school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Mero atostogos

Atostogos - puikus metas visais atžvilgiais visiems žmonėms. Iki rugpjūčio 16 dienos paatostogauti susiruošė ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas. Pakalbinome savivaldybės vadovą, norėdami sužinoti, ar ramia širdimi, nors ir trumpam, palieka vadovavimą kitiems, kas nuveikta tarpatostoginiu laikotarpiu, kokiais darbais galėtų pasidžiaugti ir ką planuoja nuveikti per atostogas.

Gerbiamas mere, su kokiomis nuotaikomis išeinate atostogauti?
Likus porai savaičių iki atostogų kartu su UAB „Utenos butų ūkis“ direktoriumi Ignu Vaškeliu apžiūrėjome mieste renovuojamus daugiabučius namus. Bendras vaizdas džiugina, bet akį rėžia nesutvarkyti daugiabučių kiemai, kuriuose neišspręstos automobilių statymo kiemuose, lietaus kanalizacijos, teritorijų apšvietimo ir kitos problemos.
Pasinaudojęs proga norėčiau atkreipti dėmesį, kad artimiausiame Utenos rajono savivaldybės tarybos posėdyje (rugpjūčio mėn.) bus svarstomi Daugiabučių namų kiemų tvarkymo aprašo pakeitimai. Jei jiems taryba pritars, daugiabučių namų gyventojams minėtas aprašas taps daug patrauklesnis.
Viena aišku: jei daugiabučių namų gyventojai nori artimiausiais metais pamatyti sutvarkytus kiemus, pirmiausia jie turi tapti teritorijų aplink daugiabučius namus šeimininkais, t. y. imtis iniciatyvos formuoti valstybinėje žemės sklypus ir juos iš valstybės išsinuomoti.

Kaip lyg ant mielių auganti infliacija, kainų posiutpolkė paveikė investicinę savivaldybės programą? Ar nesustojo įvairių infrastruktūros objektų statybos, remonto, rekonstrukcijos darbai?
Kadangi ką tik tuose objektuose lankiausi, galiu patvirtinti, jog suplanuoti darbai vyksta sėkmingai, pagal planą. Baigta rekonstruoti Klovinių užtvanka, baigiamas tvarkyti Vyžuonaičio parkas, statomas Krašuonos stadionas, rekonstruojama Aukštakalnio gatvė, baigiama tvarkyti lopšelio-darželio „Šaltinėlis“ teritorija, Dauniškio parke kyla kavinė. Greiti laiku prasidės Aukštakalnio progimnazijos stadiono rekonstrukcijos darbai. Tai – tik dalis visų mieste įgyvendinamų projektų.
Gaila, bet greičiausiai į kitus metus nusikelia ekstremalaus sporto aikštelės prie Dauniškio parko atnaujinimas ir modernizavimas. Nors šiems darbams atlikti taryba ir paskyrė 150 tūkst. Eur, bet darbus stabdo būtinybė formuoti žemės sklypą.
Reikia paminėti, kad vyksta Ladygos gatvės rangovo pirkimo procedūros, kurias vykdo Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD). Po gatvės rekonstrukcijos, kurią taip pat atliks LAKD, gatvė bus perduota savivaldybės žinion.
Įgyvendinant Darnaus judumo plano priemones mieste yra rekonstruojamos senos ir įrenginėjamos naujos autobusų sustojimo aikštelės. Iš viso bus įrengta per 20 naujų stotelių. Įrengus jas eismas Utenoje bus sužiedintas, t. y. viešasis transportas mieste važiuos ratu. Gyventojams bus labai patogu pasiekti norimą tašką mieste.

Utenos rajono savivaldybės taryba yra paskyrusi finansavimą ir trimetei Gatvių su žvyro danga asfaltavimo programai. Ko iš jos artimiausiu laiku gali tikėtis miestelėnai?
Šių metų programoje numatyta baigti asfaltuoti Atgimimo gatvės dalį, išasfaltuoti Gaspariškių gatvės atkarpą, Palangos gatvės dalį (akligatvį), Pušynėlio gatvės dalį (nuo PC „Norfaׅ“ iki autoserviso). Baigiama tvarkyti Sodžiaus gatvė Pačkėnuose.
Baigdamas kalbėti apie renovaciją, rekonstrukcijas, remontus norėčiau padėkoti savivaldybės administracijos vadovams, skyrių vedėjas ir specialistams, kurie šiais nelengvais laikais sugeba sėkmingai įgyvendinti savivaldybės tarybos finansuotus projektus. Nuoširdžiai dėkoju administracijos direktoriui Vidui Žviniu, pavaduotojai Zitai Ringelevičienei, Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjui Nerijui Malinauskui, vedėjo pavaduotojui Egidijui Bukiui, skyriaus vyr. specialistui Vytautui Leikai, Turto valdymo skyriaus vedėjai Danutei Šimonėlienei, Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vedėjai Romualdai Serbentienei, skyriaus investicijų specialistui Artūrui Gimžauskui, Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjui Evaldui Rimui, Kaimo ir bendruomenių reikalų skyriaus vedėjai Raimondai Jankauskienei, skyriaus vyr. specialistui Sigitui Urbonui. Dėkoju ir kitiems savivaldybės administracijos darbuotojams.

Atostogausite iki rugpjūčio 12 d. Taigi bemaž pusė atostogų nukeliate vėlesniam laikui. Kodėl?
Rugpjūčio 25 d. vyks savivaldybės tarybos posėdis, kuriame svarstysime ne tik mano minėtus Daugiabučių namų kiemų tvarkymo aprašo pakeitimus, bet ir daug kitų svarbių klausimų. Be to, tą patį savaitgalį švęsime Utenos 761-ąjį gimtadienį. Kaip sakoma, ne laikas atostogauti.

Išduokite paslaptį, ką veiksite per atostogas
Kaip sakoma, atostogos yra metas savo ir namo stogo remontui. Namo stogo neremontuosiu ir nesiruošiu remontuoti, pirmiausia vyksiu į Londoną, kur įsikūrusi mano dukters šeima. Ypač noriu pamatyti jauniausią jos šeimos narę Evą, kurios gyvai dar nesu matęs.
Kas dar? Kaip ir dera mano pavardės žmogui, žvejosiu. Be to, koks būčiau politikas, jei negrybaučiau.
Yra ir kūrybinių planų, kuriuos taip pat reikėtų įgyvendinti, kad už tinginystę nebūčiau išmestas iš Lietuvos rašytojų sąjungos.

Ačiū už pokalbį. Linkime gerų atostogų.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041