school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Utenos užtvanka po atliktų remonto darbų bus saugi dar bent 30 metų

Panevėžyje įvykusi nelaimė, kada „Ekrano“ marių užtvankoje sulūžo šliužas privertė savivaldybes atsigręžti į užtvankų būklę. Daugumai žinoma, kad Utenos rajono savivaldybė ėmėsi proaktyvių veiksmų atsižvelgdami į tai, kad Rašės upės užtvankos būklė yra kritinė ir dar 2015 m. buvo parengtas užtvankos ant Rašės upės infrastruktūros objektų renovacijos projektas.

Nepaslaptis, kad visuomėnėje buvo daug diskusijų šia tema, tačiau Utenos rajono savilvadybės administracijos direktorius Vidas Žvinys yra tviros nuomonės:

„Įvykis Panevėžyje parodė kokia didelė rizika slypi savalaikiai neatnaujinus hidrostatinių būklės. Nepaisant sudėtingo derinimo ir, deja, kartais, nesusikalbėjimo su valstybinėmis institucijomis, užtvankos ant Rašės upės hidrostatinių sutvarkymo projektą užbaigėme laiku. Tokiu būdu, užtikrinome saugią ir ilgalaikę šio vandens telkinio infrastruktūros objektų eksploataciją."

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041