school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

JAV Ambasada Vilniuje

Utena liepos 28-ąją paminėjo Lietuvos ir Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) bendradarbiavimo 100-metį. JAV ambasada Vilniuje nuoširdžiai padėkojo už gražų ir įsimintiną renginį.
Publikuojame ambasados padėką Utenai.
„Lietuvos ir JAV dvišalių diplomatinių santykių 100-metį simbolizuos ir ateinančius metus kartu su jais kartu augs ąžuoliukas Utenoje!
Liepos 28 d. JAV ir Lietuvos nepertraukiamiems diplomatiniams santykiams suėjo šimtas metų. Mes kvietėme visus savo draugus ir partnerius paminėti šią progą ir ją atšvęsti kartu su mumis, tad labai džiaugiamės, kad Utenos rajono savivaldybė prisijungė prie šventimo!


Tą ketvirtadienį Utenoje prie rajono savivaldybės buvo iškilmingai iškelta JAV vėliava, o po pietų Utenos miesto sode, skambant klasikiniam džiazo kūriniui - Louis'o Armstrong'o „What A Wonderful World“, kurį atliko Utenos muzikos mokyklos saksofonininkas, buvo pasodintas abiejų šalių draugystės ąžuoliukas. Dėkojame visiems susirinkusiems, pasipuošusiems Lietuvos ir JAV vėliavėlėmis ir jų spalvų rūbais, dėkojame Utenoje gyvenančiam amerikiečiui Jeffrey Clark, Utenos savivaldybės administracijai už šį gražų renginį. Nekantriai laukiame progos pamatyti ąžuoliuką ir tikimės, kad jis gražiai augs ir žaliuos šimtus metų, o kartu su juo ir mūsų dvišaliai santykiai.
Ačiū, kad šventėte ilgametę JAV ir Lietuvos draugystę su mumis, ačiū už stiprią partnerystę ir daug gražių įsimintinų akimirkų. Jau 100 metų kartu!
Beje, ar žinojote, kad Utenoje yra vienintelis tarptautinius standartus atitinkantis beisbolo stadionas, kuriame savo namų rungtynes žaidžia Lietuvos beisbolo rinktinė ir jame organizuojami tarptautiniai turnyrai? O tai, kad nuo šių metų pradžios pagrindinis Utenos „Utenio“ klubo dalininkas yra amerikiečių sportinės aprangos ir avalynės gamintojas „Capelli Sport“, ateinančius penkerius metus investuosiantis į klubo veiklą?“

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041