school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Utenos, Vilniaus ir Panevėžio kelių policijos pareigūnai vykdė bendrą prevencinę priemonę

2022 08 22 reidasArtėjant vasaros pabaigai, rugpjūčio 20-osios vakarą, Utenos apskrityje, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK), Vilniaus ir Panevėžio apskr. VPK kelių policijos pareigūnai surengė bendrą priemonę, kurios metu tikrino automobilių, dviračių ir elektrinių paspirtukų vairuotojų blaivumą, apsvaigimą nuo narkotinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų, kontroliavo dviračių (elektrinių paspirtukų) vairuotojų elgesį bei atliko pavojingo ir chuliganiško vairavimo, manevravimo, lenkimo, važiavimo per sankryžas ir šviesoforo signalų nepaisymo kontrolę. Priemonėje dalyvavo aštuoni Utenos, Vilniaus ir Panevėžio apskr. VPK kelių policijos pareigūnai, kurie nuo 18.00 val. iki vidurnakčio Utenos mieste ir miesto prieigose patikrino daugiau nei pusė tūkstančio vairuotojų, taip pat vykdė prevencinę priemonę Zarasų rajone ir Visagino savivaldybėse.

Keturi policijos pareigūnų ekipažai iš daugiau nei pusės tūkstančio patikrintų vairuotojų išaiškino tris neblaivius, dviem iš jų buvo nustatyti vidutiniai girtumo laipsniai (2,05 prom. ir 2,07 prom.) ir pradėti ikiteisminiai tyrimai. Vienam vairuotojui buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,54 prom.) ir pradėta administracinė teisena, dar dviem vairuotojams buvo nustatytos leistinos normos ir jie galėjo toliau tęsti kelionę.
Pareigūnai išaiškino ir kitus KET pažeidimus: vienas eismo dalyvis nesegėjo saugos diržo, elektrinio paspirtuko vairuotojas važiavo per pėsčiųjų perėją. Įkliuvo vairuotojas, vairavęs automobilį be galiojančios techninės apžiūros. Pastarasis, beje, ankščiau buvo tris kartus viršijąs leistiną greitį, kurį užfiksavo keliuose įrengti stacionarūs greičio matuokliai, todėl šiam vairuotojui dar papildomai buvo įteikti trys protokolai už greičio viršijimą. Neblaiviems vairuotojams teko ieškoti kitų būdų, kaip toliau tęsti kelionę, o pavyzdingiems vairuotojams – policijos pareigūnai linkėjo saugios kelionės.
Utenos apskr. VPK kelių policijos pareigūnai ne pirmą kartą vykdė bendras policines priemones kartu su kitų apskričių pareigūnais. Tokios priemonės dažnai eismo dalyviams sukelia pasipiktinimą, tačiau jie taip pat tikina, kad kontrolė skatina visų eismo dalyvių sąmoningumą.
Utenos, Vilniaus ir Panevėžio apskr. VPK kelių policijos pareigūnai planuoja ir ateityje rengti bendras prevencines priemones keliuose.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041