school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Seimo nario pasiūlymai 2023 m. valstybės biudžeto projektui

Seimo narys Gintautas Paluckas spalio mėnesį 2023 m. valstybės biudžeto projektui pateikė du pasiūlymus, susietus su Utenos Krašuonos progimnazijos stadiono rekonstrukcijos projekto įgyvendinimu ir judėjimo negalią turinčių bei senyvo amžiaus asmenų patekimo į Migracijos departamento Utenos skyriaus patalpas problemos sprendimu.
Kalbėdamas apie Krašuonos progimnazijos stadiono rekonstrukciją G. Paluckas teigė, kad stadionas – ypatingai svarbus objektas Krašuonos ir Smėlio kvartalų bendruomenėms, Krašuonos progimnazijai ir futbolo klubui „Utenis“. Iki rekonstrukcijos pradžios stadionas buvo netinkamas sportinei veiklai. Įgyvendinus projektą, bus sutvarkyta stadiono teritorija, įrengta tinkamų matmenų futbolo aikštė su dirbtine danga, bėgimo takai, apšvietimas, kvadrato ir tinklinio aikštelės, vaikų žaidimų aikštelė, tribūna žiūrovams. Naujas stadionas užtikrins sąlygas Utenos miesto bendruomenei aktyviai leisti laisvalaikį, pagerins visų amžiaus grupių asmenų įsitraukimą į fizines veiklas ir padės formuoti poreikį sportuoti visą gyvenimą.


Utenos rajono savivaldybė Krašuonos progimnazijos stadiono rekonstrukciją pradėjo įgyvendinti šiais metais ir tam skyrė 1 mln. eurų biudžeto lėšų. Numatoma rekonstrukcijos pabaiga – 2024 m. Norint sėkmingai užbaigti stadiono rekonstrukcijos darbus, papildomai yra reikalingi 430 tūkst. eurų. Tad Seimo narys teikė pasiūlymą iš 2023 m. valstybės biudžeto skirti 430 000 eurų Krašuonos progimnazijos stadiono rekonstrukcijai, taip prisidedant prie svarbaus Utenos miesto bendruomenės infrastruktūros objekto užbaigimo.
Dėl judėjimo negalią turinčių ir senyvo amžiaus asmenų patekimo į Migracijos departamento Utenos skyriaus patalpas (Maironio g. 4–1) kalbama jau senokai. Prie įėjimo į patalpas nėra įrengtas pandusas, keltuvas ar pritaikytas kitas technologinis sprendimas, leidžiantis judėjimo negalią turinčiam asmeniui lengvai patekti į patalpas. Tai apsunkina neįgaliųjų ir senjorų aptarnavimą, diskriminuoja juos, sukelia papildomų nepatogumų.
2021 m. birželio 9 d., siekdamas išspręsti šią problemą, Seimo narys kreipėsi į Migracijos departamentą. Birželio 14 d. iš departamento gautame atsakyme buvo rašoma, kad pandusui įrengti yra reikalingas papildomas 17 tūkst. eurų finansavimas.
Tad G. Paluckas, atsižvelgdamas į 2022 m. rugsėjo mėnesį Lietuvoje fiksuotą 22,5 proc. metinę infliaciją, pateikė pasiūlymą Vidaus reikalų ministerijai papildomai skirti 21 000 Eur, kad judėjimo negalią turintiems bei senyvo amžiaus asmenims būtų pritaikytas patekimas į Migracijos departamento Utenos skyrių.
Tikėkimės, kad Seimo nario Gintauto Palucko pasiūlymai 2023 m. valstybės biudžete padės rasti lėšų minėtų ypač svarbių Utenos gyventojams objektų sutvarkymui ir problemų sprendimui.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041