school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Dievo Apvaizdos seserų vienuolynas atviras visiems

2022 12 30 vienuolesDievo Apvaizdos seserų vienuolynas, įsikūręs Utenoje, Vilniaus g. 55, gavo finansavimą įgyvendinti projektą „Bendrystė ir džiaugsmas būti kartu“ pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2022 m. veiksmų plano 1.1.6 priemonės „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybės“ 2022 metų rugsėjo–gruodžio laikotarpiui. Finansavimo suma –2250,89 Eur. Ji skirta užimtumo priemonėms įsigyti, kanceliarijai, baldams ir maitinimui. Projektą finansavo Utenos rajono savivaldybė ir Socialinės apsaugos ir darbo ministerija.

Iš viso vienuolyno patalpose buvo surengti 6 susitikimai su jaunimu ir keletu jų artimųjų. Susitikimuose dalyvaudavo apie 20 asmenų. Projekto metu, siekiant kurti darnią visuomenę remiantis moralinėmis vertybėmis ir pasitelkiant dailės terapijos metodus, vyko emocinio intelekto ugdymas. Gaminant maistą kartu buvo įtvirtinti socialiniai įgūdžiai, tarpusavio bendradarbiavimas ir dalinimosi kultūra.

Taip pat šį projektą padėjo įgyvendinti vienuolyno draugai ir savanoriai: Jolita Žilytė, Nerijus Rastenis, Reda Kindurienė, Utenos picerija „PizaVerde“, Utenos socialinės globos namų užimtumo specialistės Danguolė Diktarienė ir Ala Rudėnienė.
Jaunimui vienuolyne buvo gera. Jie buvo šiltai priimti, išklausyti, viską atiduodant į Dievo rankas išgyventa vidinė ramybė, kuri skleidėsi tarpusavyje.
Susitikimai su jaunimui vienuolyne, pasibaigus projektui, nesibaigia. Seserys ir toliau lieka atviros, jaunimui išreiškus norą neišsiskirti, organizuojamos Naujųjų Metų sutiktuves jiems ir jų šeimų artimiesiems: vakarienės gaminimas, estafetės, stalo žaidimai, filmai ir trumpas sutelktumas maldoje leis džiugiai sutikti naujuosius metus būnant kartu, išgyvenant bendrystę ir džiaugsmą.
Kaip džiugu, kad Utena turi atvirą Dievo Apvaizdos seserų vienuolyną, kuris gali tarnauti Utenos krašto žmonėms.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041