school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Naujametinė dovana Koveliui – elektros generatorius

2023 01 12 koveliuiRusijos Federacijos, negalinčios palaužti ukrainiečių ryžto ginti savo šalį ir pasiekti pergalių fronte, brutalus noras sušaldyti Ukrainą bombarduojant energetikos infrastruktūrą, nepasiteisino: Ukrainą kasdien pasiekia elektros generatoriai, šildytuvai, akumuliatoriniai šviestuvai bei kita humanitarinė pagalba.
Utenos rajono savivaldybė taip pat neliko nuošaly ir savo giminingam miestui Ukrainoje Koveliui praėjusių metų pabaigoje neatlygintinai perdavė 150 kW dyzelinį elektros generatorių. Jį pradėjo naudoti miesto šilumos tinklų įmonė „Koвельтепло“ (Kovelteplo).
Nupirkti generatorių padėjo trys Utenos įmonės: UAB „Utenos šilumos tinklai“, UAB „Utenos vandenys“, skyrusios po 14 tūkst. Eur, ir UAB „Utenos komunalininkas“, skyrusi 6,2 tūkst. Eur.
Generatorių į Kovelį gruodžio pabaigoje pristatė nevyriausybinė organizacija Blue/Yellow (VšĮ „Mėlyna ir geltona“). Nuoširdžiai dėkojame Blue/Yellow žmonėms už geranoriškumą ir supratimą.


Šių metų pradžioje UAB „Utenos šilumos tinklai“ pasiekė Kovelio miesto mero Igorio Čaikos padėka. Nekyla abejonių, kad tai padėka ir kitoms dviem įmonėms bei visiems Utenos žmonėms. Taip pat neabejojame, kad Ukraina šiame kare pasieks pergalę, o mes visi vieningai jai padėsime.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041