school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Uteniškis Jonas Grigaravičius – pasaulio jaunių ir jaunimo šaudymo iš lanko vicečempionas

2023 07 19 vicecempionasLiepos 19 d. Utenos rajono savivaldybėje buvo pagerbtas ir pasveikintas Utenos Dauniškio gimnazijos gimnazistas Jonas Grigaravičius, liepos 8 d. Airijoje vykusiame pasaulio jaunių ir jaunimo šaudymo iš lanko čempionate jaunių vaikinų skriemulinių lankų rungtyje iškovojęs sidabro medalį.
Pasaulio jaunių ir jaunimo šaudymo iš lanko vicečempioną bei jo trenerį ir tėtį Marių Grigaravičių pasveikino Utenos rajono savivaldybės meras Marijus Kaukėnas, vicemerė Daiva Pečionė, administracijos direktorius Paulius Čyvas, Utenos rajono savivaldybės tarybos narys Linas Bražionis, Švietimo ir sporto skyriaus vyr. specialistė Danutė Aželytė.
„Buvom nusiteikę laimėti, tik to niekam garsiai nesakėm, – varžybų jaudulį ir azartą prisiminė Marius Grigaravičius. – Iki pirmos vietos pritrūko tik dviejų taškų, tad kitose varžybose esam pasiryžę iškovoti auksą“.

Paklaustas, kaip jautėsi, leisdamas „vicečempionišką“ strėlę, Jonas atsakė, kad stengiasi būti kuo ramesnis, nes jaudulys ir stresas gali viską sugadinti. „Nebuvo lengva, bet save įveikiau ir pasisekė,“ – prisiminimais dalinosi jaunasis vicečempionas.
Jono pelnytas sidabras pasaulio jaunių ir jaunimo šaudymo iš lanko čempionate – istorinis pasiekimas, perrašęs Lietuvos šaudymo iš lanko istoriją. 15-metis Jonas Grigaravičius tapo pirmuoju lietuviu, iškovojusiu pasaulio čempionato sidabro medalį.
Jonui ir jo tėčiui savivaldybės vadovai išsakė daug pagyrimo žodžių, linkėjo kuo geriausios sėkmės tolimesniame sporto kelyje ir įteikė atminimo dovanų bei gėlių puokštę.
Baigiantis susitikimui Marius Grigaravičius pasidalino netolimo ateities planais: Jonas ruošiasi vykti jau į suaugusiųjų pasaulio čempionatą. Palinkėkime jaunajam šauliui šiame čempionate strėlę nutaikyti tiesiai į aukso medalį.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041