school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Meras susitiko su Utenos rajono dvasiškiais

2023 07 27 kunigaiLiepos 26 d. Utenos rajono savivaldybės meras Marijus Kaukėnas ir vicemeras Rimantas Dijokas susitiko su Utenos dekanato dekanu kun. Remigijumi Kavaliausku ir Utenos rajono kunigais. Į susitikimą atvyko Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčios vikaras kunigas Rimantas Kaunietis, Daugailių Šv. Antano Paduviečio bažnyčios klebonas Saulius Kalvaitis, Užpalių Švč. Trejybės bažnyčios klebonas Jonas Bučelis, Leliūnų Šv. Juozapo bažnyčios klebonas lic. Andrius Šukys.
Susitikime buvo kalbama apie socialines problemas ir jų sprendimo būdus, poreikį Utenos ligoninėje priėmimo-skubios pagalbos skyriaus rekonstrukcijos metu tvarkyti ir prie skyriaus esančią koplytėlę, ją praplečiant ir padidinant.

Dvasiškiai išreiškė pageidavimą, kad naujosiose Utenos kapinėse tam tikroje vietoje būtų pastatytas kryžius, kaip dvasingumo ir pagarbos mirusiems ženklas. Taip pat buvo kalbama apie katalikiškos krypties švietimo įstaigos Utenoje atkūrimo ar naujos įsteigimo galimybes, apie galimybes kaimiškose bažnyčioje įdiegti vandentiekio ir nuotekų tinklus.
Baigiantis susitikimui buvo apsikeista dovanomis.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041