school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Utenos rajono švietimo įstaigų vadovų pasitarime

Pasitinkant rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną, Utenos rajono švietimo įstaigų vadovai susibūrė pasitarti, padiskutuoti, pasikalbėti apie naujoves švietimo srityje ir laukiamus iššūkius. Į pasitarimą įstaigų vadovus pakvietė Utenos švietimo centras ir Utenos rajono savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus.

Pasitarime, vykusiame Utenos meno mokyklos Dailės skyriaus salėje, dalyvavo ir Utenos rajono savivaldybės vicemerė Daiva Pečionė. Ji pasveikino susirinkusius ir perdavė Utenos rajono savivaldybės mero Marijaus Kaukėno sveikinimą prasidedančių naujųjų mokslo metų proga.
Pasitarimo pradžioje buvo pasveikintas naujas Utenos daugiafunkcio sporto centro direktorius Mindaugas Kildišius, įsiliejęs į Utenos rajono švietimo įstaigų vadovų gretas.
Susirinkusius vadovus taip pat pasveikino Utenos švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė bei Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas. Vedėjas pristatė pranešimą „Kas nauja švietime?“ bei kalbėjo apie Lietuvos siekius švietimo teisingumui gerinti pradedant 2023–2024 mokslo metus.
Po vedėjo pranešimo pasitarimo viešnia Eglė Murauskaitė, saugumo ekspertė, ICONS projekto vyriausioji mokslininkė prie Merilando universiteto (JAV), atsakinga už krizių simuliacijų kūrimą ir įgyvendinimą Europoje, skaitė paskaitą „Lyderystė šiandieniniame kontekste“.
Baigiantis pasitarimui buvo išrinkta nauja Utenos rajono švietimo įstaigų vadovų taryba. Į ją pateko Utenos mokyklos-vaikų darželio „Varpelis“ direktorė Diana Grašienė, Aukštakalnio progimnazijos direktorė Jolita Kaziliūnė, Utenos vaikų lopšelio-darželio „Pasaka“ direktorė Dalia Bislienė, Dauniškio gimnazijos direktorė Asta Skeirienė, Vaikų ir jaunimo užimtumo centro direktorė Edita Kanapeckienė.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041