school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Pasaulinę paliatyvios pagalbos dieną Lietuvoje įprasmins geltona spalva

Spalio 14-ają minima Pasaulio paliatyviosios pagalbos diena, kuria siekiama atkreipti valstybių, vyriausybių ir visuomenes dėmesį į vieną sudėtingiausių medicinos sričių. reikalaujančių ne tik išminties, kantrybės, bet ir žmogiškos atjautos.
Šios dienos paminėjimą Lietuvoje inicijuoja Lietuvos paliatyvios medicinos draugija.
Šių metų šūkis: Užjaučiančios bendruomenės. Drauge kartu už Paliatyviają pagalbą.
Paliatyvios pagalbos gali prisireikti visiems: kiekvienas asmuo, kurį paveikė gyvenimą ribojanti liga, turi teisę gauti paliatyvios pagalbos paslaugas. Paliatyvios pagalbos tikslas - padėti žmogui lengviau kęsti nepagydomos ligos simptomus. Visomis priemonėmis stengiamasi ne pratęsti gyvenimą, o palengvinti likusias gyventi dienas, kai žinoma, kad ligos nebeįmanoma išgydyti.


Tad dar kartą kviečiame visus spalio 14-ają kartu paminėti Pasaulinę paliatyvios pagalbos dieną. Suteikime sergantiesiems tikėjimą ir viltį, padarykime viską, kad šiame nelygiame kovos kelyje jie galėtų džiaugtis dar vienu išaušusiu rytu, rudens gelstančiais medžių lapais, pamojuoti besileidžiančiai saulei, išskrendantiems paukščiams ... Įsileiskime į save gerumą, padėkime vienas kitam Būti. Su kitu ir dėl kito. Būkime Vilties žmonėmis. Gyvenimo esmė - ne tai, ką turi, o kas esi sau ir kitam ...
Minint Pasaulio paliatyviosios pagalbos dieną Utenoje, spalio 13 d. nuo 18 val. geltona spalva bus apšviestas Utenos kolegijos Medicinos fakulteto pastatas.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041