school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Aviamodeliavimo būrelio populiarumas neblėsta

Ne kiekvieno miesto vaikai turi galimybę rinktis lankyti aviamodeliavimo būrelį. Utenos savivaldybės mokiniai tokią galimybę turi. Aviamodeliavimo būrelis Utenoje skaičiuoja keturiasdešimt devintus gyvavimo metus. Keitėsi įstaigų pavadinimai, kuriose veikė šis būrelis, tačiau nesikeitė būrelio pavadinimas ir jam visą laiką vadovavo mokytojas Romualdas Zaranka.

Metams bėgant atsirado naujos, inovatyvios technologijos, kurios labai domina jaunimą, tačiau visada buvo ir yra vaikų, kuriems įdomus lėktuvėlių, sklandytuvų gaminimas, jų skraidinimas. Būrelio užsiėmimų metu vaikai ne tik gamina sklandytuvus bet ir dalyvauja varžybose. Iki šių dienų yra jau suaugusių žmonių puoselėjančių gerus vaikystės prisiminimus, susietus su Aviamodeliavimo būrelio lankymu. Jie užsuka į būrelį, aplanko mokytoją, pabendrauja su būrelio mokiniais, praktiniais patarimais padeda vaikams varžybose.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041