school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Primename, kad suskaitmenintos visos Utenos rajono kapinės

2023 10 31 cemety

Kapines apžiūrėti galima ne tik aplankius, bet ir internetu – reikalingą kapą virtualioje erdvėje nesunkiai rasite. Tereikia naršyklėje įvesti www.cemety.lt.

Kaip veikia naujoji sistema? Įveskite www.cemety.lt velionio vardą su pavarde, laidojimo regioną, kapinių pavadinimą. Sistema parodys tikslią kapavietės vietą, nuotraukas ir kaip nueiti iki kapavietės. Artimųjų paieška galima ir pagal vardo, pavardės fragmentus, šeimos pavardę, jei toks užrašas buvo iškaltas ant paminklo. Paieška veikia tiek lietuvių, tiek lotyniškaisiais rašmenimis. Yra galimybė ieškoti kapų kapinių žemėlapio aplinkoje.

Sistema nuolatos atnaujinama, todėl pamačius netikslumų prašoma tinklalapyje www.cemety.lt užpildyti informacijos atnaujinimo formą ir/arba pridėti atnaujintą kapavietės nuotrauką.

Siekant saugoti velionių atminimą ir tausojant Lietuvos gamtą, vietoje įprastos žvakės sistemos Cemety pagalba galima uždegti skaitmeninę žvakutę. Paslauga kainuoja nuo 7 Eur.

Kaip tai veikia? Prisidėję prie šios iniciatyvos, vieną mėnesį matysite degančią žvakutę prie jūsų pasirinktos kapavietės nuotraukos. O Cemety komanda, kartu su organizacija „Hold Earth“ jūsų vardu pasodins Lietuvoje medį. Kai jis bus pasodintas, gausite tikslias koordinates, kurioje Lietuvos vietoje jis augs. Ši informacija taip pats išliks prie bendros kapavietės informacijos.

Kapinių skaitmeninimo sistema parengta Iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų bendrai finansuojamo projekto Nr. 10.1.3-ESFA-R-920-91-0009 „Paslaugų ir asmenų aptarnavimo kokybės gerinimas Utenos rajono seniūnijose“ veiklų metu.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041