school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Pyragų dienos aukos – sunkią negalią turinčiam vaikui

Lapkričio 6-oji – Pyragų diena. Ji suburia geros valios žmones gerumo akcijai - paaukoti lėšų likimo nuskriaustiesiems.
Utenos rajono savivaldybės administracijos darbuotojai, paraginti organizatorių – Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus darbuotojų, taip pat susibūrė Pyragų dienai ir paaukojo nemažą – 834 Eur – sumą. Paaukotos lėšos bus skirtos 6 metų neįgaliam vaikui, turinčiam kompleksinę negalią. Vaikui ir globėjui tenka daug laiko praleisti ligoninėse. Pagalba ir parama reikalinga mokamiems masažams ir ergoterapijos užsiėmimas.


Šventėje skambėjo Utenos meno mokyklos jaunojo muzikanto Beno (mokytoja Lolita Starkuvienė) atliekama muzika, renginį jautriai vedė Utenos Aukštakalnio progimnazijos muzikos mokytoja Dalia Šaltenytė. Apie sunkiai sergantį vaiką, jo globėjos pastangas padėti vaikui bei reikalingą paramą papasakojo socialiniai darbuotojai Modestas ir Lina.
Pyragų dienos renginyje dalyvavo ir savivaldybės vadovai: meras Marijus Kaukėnas, vicemerė Daiva Pečionė, administracijos direktorius Paulius Čyvas, mero patarėjai Gerda Rušienė ir Gytis Stankevičius. Meras pasveikino visus susirinkusius, dėkodamas už plačias širdis ir neabejingumą kito skausmui.
Žinoma, Pyragų diena neapsiėjo be šventės simbolių – pyragų. Buvo galima įsitikinti, kad savivaldybės administracijos darbuotojai – išradingi, kūrybingi ir puikūs kulinarai. Buvo ragaujama įvairiausių keksiukų, pyragų, tortų, spurgų, sausainukų. Kulinariniai stebuklai ant stalų ilgai neužsibuvo.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041