school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Rūpinkimės neišnešiotukais kartu – auginkime ateitį!

2023 11 10 neisnesiotukuKiekvienais metais lapkritį Lietuvos neišnešiotų naujagimių bendruomenė mini Pasaulinę neišnešiotų naujagimių dieną. Ši šventė yra svarbi daugiau kaip 1200 kasmet naujai gimstantiems neišnešiotiems naujagimiams ir jų šeimoms visoje šalyje.
Utenos rajono savivaldybė prisideda prie socialinės akcijos ir kartu su partneriais organizuoja inciatyvas.
1. Lapkričio 13 - 19 dienomis purpurine spalva bus apšviestas Utenos kolegijos Medicinos fakulteto pastatas ir Utenos kultūros centro Laimės skveras. Taip bus skleidžiama palaikymo, supratimo bei vilties žinutė neišnešiotukų šeimoms.


2. Lapkričio 14 d. 16 val. „Šviesu studijoje“ (Kauno g. 19, Utena) organizuojamas susitikimas, kurio tikslas - skleisti žinią apie mūsų pačius mažiausius valstybės piliečius, kurti atvirą dialogą su bendruomene apie neišnešiotus naujagimius ir jų priežiūrą, priešlaikinį gimdymą ir jo priežastis, apie stresą ir persitempimą, emocinį perdegimą. Taip pat bus diskutuotuojamja kaip padėti šių naujagimių susilaukusioms šeimoms, nebijoti susilaukti vaikelio dar kartą.

Susitikimo metu dalyvaus: VšĮ Utenos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos sektoriaus vedėja Jovita Šapolienė, VšĮ Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro vaikų ligų gydytoja Žibutė Tamošiūnienė, Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro direktorė Alma Gaidienė, Utenos rajono savivaldybės (URSA) vicemerė Daiva Pečionė ir mero patarėja Gerda Rušienė, URSA gydytoja Eligija Židonienė.
Kalbėkime ir skatinkime visuomenę netylėti, dalintis geru žodžiu, laiku ištiesta pagalbos ranka.

Socialinės akcijos organizatorius – Utenos rajono savivaldybė
Akcijos partneriai: „Šviesu studija“, VšĮ Utenos ligoninė, VšĮ Utenos pirminės sveikatos priežiūros centras, Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041