school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Susitikimas su Utenos rajono švietimo įstaigų darbuotojais ir ūkininkais

12023 m. gruodžio 5 d. Utenos rajono savivaldybėje vyko susitikimas su Utenos rajono švietimo įstaigų darbuotojais ir ūkininkais. Jame dalyvavo Utenos rajono savivaldybės vicemerė Daiva Pečionė, administracijos direktorius Paulius Čyvas, Centralizuotų pirkimų skyriaus vedėja Tatjana Baravickienė bei Kaimo ir bendruomenių reikalų vyriausioji specialistė Jolanta Guobaitė.
Renginio metu buvo pateikta informacija apie 2023 m. švietimo ugdymo įstaigų įsigytus maisto produktus. Pristatytuose duomenyse matoma, kiek kilogramų vidutiniškai per metus perkama tam tikros mėsos, pieno produktų, grūdinių kultūrų produktų, daržovių ir vaisių, taip pat pristatyti ir tiekėjai.
Dauguma tiekėjų, pristatančių maisto produktus ugdymo įstaigoms yra didmenininkai – siekiant skatinti ūkininkavimą ir pagerinti tiekiamo maisto kokybę, į maisto tiekimo procesą planuojama įtraukti daugiau Utenos rajono savivaldybėje ūkinę veiklą vykdančių ūkininkų.
Utenos rajono savivaldybės tikslas – sveiko, skanaus ir kokybiško maisto produktų tiekimas švietimo įstaigoms. Kad jis būtų įgyvendintas, Centralizuotų pirkimų skyriaus vedėja T. Baravickienė detaliai paaiškino, kokias sąlygas turi atitikti ūkininkai ir kokius reikalavimus turi pateikti švietimo įstaigos, vicemerė D. Pečionė pakvietė išsiaiškinti, kiek ir kokių ūkininkų Utenos rajone šiuo metu jau gali teikti savo produkciją, kuri atitinka keliamus reikalavimus.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041