school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Utenoje atvers duris šiuolaikinio meno, kultūros ir muzikos erdvės!

artas 1Buvusios Utenos Rapolo Šaltenio progimnazijos patalpos atgis naujoms veikloms.
Šiose erdvėse įsikurs ekspozicijų – parodų ir renginių salė, kūrybinės dirbtuvės, meno instaliacijų vietos. Veiklas galės vykdyti įvairių sričių menininkai: grafikos ir tekstilės dizaineriai, tapytojai, kūrėjai, stiklo bei keramikos apdirbėjai, fotografai, kino – muzikos – garso kūrėjai, atlikėjai ir kt.
Šio projekto iniciatoriai ir vykdytojai Utenos rajono savivaldybė siekia, kad erdvės lankytojai susipažintų ir įsitrauktų į kūrybinius procesus, galėtų įgyti kūrinių, dirbinių, lankytis vykstančiuose koncertuose, renginiuose, dirbtuvėse, parodose bei filmų peržiūrose ir išbandyti patys įvairias edukacijas.


Svarbu:
• salėje reguliariai bus organizuojami renginiai ir galerijos;
• kūrėjų erdvės, veiklos ir darbai bus atviros visuomenei;
• vyks kūrybiniai – edukaciniai užsiėmimai vaikams, paaugliams ir suaugusiems;
• patalpos suteikiamos nemokamai pagal panaudos sutartį, tad susimokėti reikia tik už komunalines paslaugas (1 erdvei – komunaliniai mokesčiai ~74 kv.m. patalpai būtų ~100 eur/mėn., priklausomai nuo sezono);
• kūrėjų bendruomenė sudarys skėtinę organizaciją, kuri kuruos veiklas, kartu teiks paraiškas projektams.
Įveiklinus erdves bus skelbiamas konkursas dėl 1 a. patalpų kavinės įkūrimo. Taip pat informuojame, kad bus skelbiamas idėjų konkursas dėl pastato sienų piešinio – gatvės meno idėjos. Informacija bus skelbiama jau greitai.

Turite klausimų dėl šios iniciatyvos kreiptis: Gerda Rušienė, mero patarėja, +370 623 46578, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041