school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Nacionalinės finansinio raštingumo dienos ŽYGIS

2024 03 13 finansinisPirmą kartą Lietuvoje organizuojamas Nacionalinės finansinio raštingumo dienos ŽYGIS!
Jis vyks balandžio 14 d. Kaune.
Dalyvių skaičius ribotas, tad kviečiame išsirinkti sau tinkamesnį maršrutą (5 ar 10 km) ir užsiregistruoti (čia): žygiuoti su kolegomis, draugais ar šeimomis.



TRUMPA INFORMACIJA APIE ŽYGĮ. Žygio metu bus keliaujama po nuostabiąją, buvusią laikinąją Lietuvos sostinę, kurios tarpukario architektūra įtraukta į UNESCO Pasaulio paveldo sąrašą. Žygeiviai ne tik iš naujo atras įdomiausias ir gražiausias Kauno vietas, tačiau ir smagiai gilins savo finansines žinias: trasose lauks įdomios užduotys, mįslės ir vertinga informacija apie tai, kaip taupyti, investuoti, kokiais būdais išvengti finansinių sukčių, kad jiems niekada nepavyktų iš žmonių išvilioti jų pinigų ar asmens duomenų. Šventėje lauks ir siurprizai bei dovanėlės.

APIE NACIONALINĖS FINANSINIO RAŠTINGUMO DIENOS INICIATYVĄ. Kaip ir pernai, Lietuvos banko įkurto Finansinio raštingumo centro tikslas šią dieną paversti tradicija, švenčiama kasmet, todėl dienos leitmotyvu pasirinkome aitvarą, kuris lietuvių tautosakoje nuo seno žinomas kaip viena iš pagoniškųjų dievybių, nešanti turtus. Tačiau tam, kad aitvaras sklandytų ir neštų mums turtus – turime išmokti jį suvaldyti: pagauti vėją ir išlaikyti plazdantį danguje. Taip yra ir su mūsų finansiniu raštingumu: norint gyventi oriai, sukaupti ateičiai ir pasiekti savo tikslų bei svajonių, turime išmokti valdyti savo pinigus.

Kviečiame ir kitais Jūsų pasirinktais būdais minėti Nacionalinę finansinio raštingumo dieną: juk drauge galime kur kas daugiau!
Socialiniuose tinkluose kviečiame žymėti @LietuvosBankas bei naudoti grotažymes: #PagaukFinansųVėją #LietuvosBankas #FinansinisRaštingumas

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041