school and education

Tel.  +370 389 61600
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

The Municipality’s reception desk: +370 389 64041 More information       Anonymous hotline: +370 800 77472 More information

Pasidalinta civilinės saugos žiniomis

2024 06 03 susitikimas 1Prisidėdami prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos bendradarbiavimo sutarties su Lietuvos vyskupų konferencija įgyvendinimo, šalies savivaldybių parengties pareigūnai, civilinės saugos specialistai, bendradarbiaudami su Lietuvos dvasininkais civilinės saugos srityje, organizuoja susitikimus su tikinčiųjų bendruomenėmis.
Birželio 2 d. Utenos rajono Pakalnių Švč. Trejybės bažnyčioje po mišių Utenos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus patarėja (parengties pareigūnė) Zita Butkienė, kartu su Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos civilinės saugos specialistais Virgilijumi Smailiu ir Asta Vanagaite-Černiauskiene surengė susitikimą su parapijos tikinčiaisiais. Susitikimo metu pasidalinta žiniomis, kaip pasirengti ekstremaliosioms situacijoms ar ekstremaliesiems įvykiams, aptarti visuomenės perspėjimo ir informavimo algoritmai, gyventojų evakavimo klausimai, kolektyvinės apsaugos statinių ir priedangų paskirtis. Kalbėta, kaip savarankiškai pasirengti nelaimėms ir išgyventi tris paras, pademonstruotas išvykimo krepšys. Šiame susitikime dalyvavo apie 110 žmonių.

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041