school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Utenos rajono savivaldybės priedangų sąrašą papildys dar viena priedanga

2023 02 15 sleptuveUtenos rajono savivaldybei VĮ Turto bankas perduoda 111,14 kv. m. dydžio civilinės saugos objekto patalpas pramonės rajone, kurios tinkamos pritaikyti priedangai. Savivaldybė sutiko perimti minėtas patalpas civilinės saugos funkcijai įgyvendinti.
Primename, kad priedanga – statinys, patalpa, inžinerinis įrenginys ar kitas objektas, galintis sudaryti sąlygas gyventojams trumpą laiko tarpą išvengti gyvybei ar sveikatai pavojingų veiksnių oro pavojaus atveju, taip pat apsaugoti nuo netiesioginio apšaudymo ir (ar) kitų kinetinių grėsmių karinės agresijos metu (atakų iš orlaivių, raketų, artilerijos ugnies sukeltų sprogimo smūgio bangų, skeveldrų, nuolaužų ar atsitiktinių kulkų). Akcentuojame, kad priedanga skirta trumpalaikei apsaugai slepiantis, kai yra pavojus gyventojų gyvybei ar sveikatai.


Šiuo metu Utenos rajone yra numatyti ir specialiuoju priedangos ženklu pažymėti 32 statiniai, kurių rūsio patalpos tinkamos priedangai. Priedangų sąrašas nėra baigtinis, toliau ieškoma galimybių tokių statinių sąrašą plėsti.
Utenos rajono savivaldybės priedangų sąrašą ir rekomendacijas gyventojams, kaip elgtis, kilus apšaudymo ir kitoms grėsmėms karo agresijos atveju rasite savivaldybės internetinėje svetainėje www.utena.lt/Civilinė sauga/Ekstremalių situacijų valdymas ir prevencija adresu https://www.utena.lt/images/Civiline_sauga_mobilizacija/2023_01_25_priedangos.pdf
Vasario 15 d. Utenos rajono savivaldybei perduodamas civilinės saugos objekto patalpas apžiūrėjo Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Vidas Žvinys, Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Strazdienė ir vyr. specialiste Zita Jasiunavičienė.
Patalpose dar sovietiniais laikais buvo įrengta slėptuvė. Jos ilgą laiką buvo nenaudojamos. Planuojant patalpose įrengti šiuolaikišką priedangą, būtina jas sutvarkyti ir pritaikyti gyventojams saugiai slėptis. Apžiūrėjęs patalpas Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius sakė, kad patalpoms reikalingas remontas, kuriam finansavimo tikimasi sulaukti iš valstybės.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041