school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Pasibaigus akcijai „Atlaisvink kiemą“ kiemuose padaugėjo vietos automobiliams

2022 07 14 autoUtenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius 2023 m. spalio 2 - 27 d., Utenos mieste vykdė akciją „Atlaisvink kiemą!“. Akcijos metu sulaukta 24 gyventojų pranešimai dėl 26 be priežiūros kiemuose paliktų transporto priemonių. Skyriaus darbuotojai akcijos metu surengė 30 patikrinimų ir 20 transporto priemonių savininkams paskirtos administracinės nuobaudos įspėjimai ir nurodyta pasirūpinti savo neeksploatuojamomis transporto priemonėmis. Keturi pranešimai nepasitvirtino.


Pastaba. Lietuvos Respublikos saugaus eismo automobilių keliais įstatymo 20 straipsnio 3 dalyje nustatyta, kad „Transporto priemonės savininkas ar valdytojas rūpinasi ir atsako už jam nuosavybės ar kita teise priklausančią transporto priemonę“, 7 dalyje nustatyta, kad „Transporto priemonės savininkas (valdytojas) privalo užtikrinti, kad bendrojo naudojimo vietose nebūtų laikoma neeksploatuojama transporto priemonė (transporto priemonė, kuri dėl akivaizdžių trūkumų ar išorinių požymių nenaudojama ar negali būti naudojama pagal tikslinę paskirtį) arba negalima eksploatuoti transporto priemonė (transporto priemonė, kuriai šio įstatymo nustatytais pagrindais ilgiau kaip tris mėnesius yra sustabdytas ar panaikintas leidimas dalyvauti viešajame eisme, arba ilgiau kaip tris mėnesius neįregistruota ar ilgiau kaip tris mėnesius išregistruota transporto priemonė). Už minėtų reikalavimų nesilaikymą, transporto priemonės savininkui ar valdytojui numatyta administracinė nuobauda įspėjimas. Už pakartotinai padarytą administracinį nusižengimą numatyta bauda nuo vieno šimto keturiasdešimt iki trijų šimtų eurų, taip pat gali būti skiriamas transporto priemonės konfiskavimas.
Gyventojai ir ne akcijos metu apie paliktus be priežiūros automobilius gali pranešti Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriui el. p.: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Gyventojų prašoma nurodyti konkrečią vietą, kurioje palikta nenaudojama transporto priemonė, jos valstybinį numerį.

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041