school and education

Tel.  +370 389 61600
Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

Savivaldybės priimamasis: (8 389) 64041 Daugiau informacijos         Pasitikėjimo telefonas: (8 800 77472), el. paštas: pranesk@utena.lt   Daugiau informacijos

Patvirtintos susietosios paramos už pienines karves 2021–2022 m. taisyklės

2021 04 13 karveNorime atkreipti ūkininkų dėmesį į svarbius paramos skyrimo reikalavimų pakeitimus, susijusius su nepertraukiamu gyvulių išlaikymo laikotarpiu.
Parama mokama Žemės ūkio ir kaimo verslo registre registruotiems valdos valdytojams, kurie einamaisiais metais teikia paraiškas gauti paramą už deklaruotus plotus ir paraiškose nurodo, jog prašo skirti susietąją paramą už pienines karves. Paraiškos šiais metais yra renkamos nuo balandžio 12 d. ir jose jau bus pažymėta, kad prašoma susietosios paramos už gyvulius (žymos nereikia nuimti). Kaip ir ankstesniais metais, paraiškos priimamos Kaimo ir bendruomenių reikalų skyriuje.


Naujose taisyklėse nustatytas pieninių karvių išlaikymo laikotarpis. Parama gali būti mokama valdos valdytojams tik tuo atveju, jei jie Ūkinių gyvūnų registre įregistruotas valdos valdytojo ir (ar) partnerių vardu pienines karves išlaikė nepertraukiamai valdoje einamųjų metų balandžio 1 d.–birželio 30 d. (imtinai). Valdos partneriai valdoje turi būti registruoti ne vėliau kaip iki einamųjų metų kovo 31 d. (įskaitytinai).
Parama negali būti skiriama valdos valdytojams:
- už pieninę karvę, jeigu Ūkinių gyvūnų registre (ŪGR) nėra duomenų apie pieninės karvės prieauglio atvedimą arba gaišimą (negyvo prieauglio atvedimą arba išsimetimą) 18 mėn. laikotarpiu iki einamųjų metų kovo 31 d.;
- už pieninę karvę, jeigu valdos valdytojas ar jo partneris duomenis apie pieninės karvės perkėlimą ir (ar) kaitą pateikė ŪGR pavėluotai (po 7 kalendorinių dienų) pieninės karvės išlaikymo laikotarpiu;
- už pieninę karvę, jeigu pieninė karvė buvo parduota ar dovanota kitos valdos valdytojui ir (ar) partneriui einamųjų metų balandžio 1 d.–birželio 30 d. laikotarpiu.
Pieno gamintojai, parduodantys tiesiogiai vartoti pieną ir (arba) pieno produktus, nuo 2021 m. balandžio 12 d. iki 2021 m. liepos 30 d., kaip ir ankstesniais metais, pateikia pieno gamybos ir realizavimo metinę deklaraciją. Bet susietoji parama bus mokama tik atsižvelgiant į duomenis apie pieninių karvių prieauglį, naujose taisyklėse neliko reikalavimo pateikti rinkai nustatytą vidutinį pieno kiekį.
Daugiau informacijos ieškokite www.nma.lt arba detalesnę informaciją Jums suteiks Kaimo ir bendruomenių reikalų skyriaus vyr. specialistė Jolanta Guobaitė, tel. (8 389) 640 12, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 

Savivaldybės priimamasis

+370 389 64041